Ovidiu Tirla, campion mondial în ape înghețate - Un orădean a scris istorie!
Rezultat remarcabil pentru Ovidiu Tirla la cea de-a patra ediție a Campionatelor mondiale de înot în ape înghețate. Managerul sportiv al competiției Swimathon Oradea a câștigat medalia de aur la proba 50 de metri spate.
Înotătorul Ovidiu Tirla a câștigat medalia de aur la proba 50 de metri spate la Campionatul mondial de înot în ape îngheţate. De asemenea, Paul Georgescu a devenit primul român care a câștigat titlul Man Of The Year la înot în ape deschise.
„Înainte de probă, m-am gândit doar să dau maxim în apă. Am avut timp de înscriere de 35 sec/50m, am terminat proba în 33:90, deci adrenalina și-a făcut treaba. Nu mă așteptam să câștig proba, în primul rând pentru că ne batem cu națiuni cu experiență mai mare și vechime în acest sport extrem. Mă bucur, pentru medalie, mă bucur că pot fi un exemplu pentru copii și pentru oricine își dorește să practice înotul, fie el in piscină clasic, ape deschise sau ape înghețate”, a mărturisit Ovidiu Tirla.
Campionatul mondial de înot în ape îngheţate, organizat în oraşul Glogow din Polonia, s-a desfășurat weekend-ul trecut şi a reunit peste 700 de înotători din 27 de ţări. Sportivii au participat pe categorii de vârstă, la mai multe probe de la 50 la 500 de metri şi ştafetă, înotând în diferite stiluri: spate, fluture, bras sau craul.
„Eu înot de la 6 ani, când am început la Crișul Oradea. La 12 ani, am trecut la polo pe apă, în cadrul Dinamo Oradea. La 28 de ani m-am lăsat de sportul de performanță. După 30 ani, am început să concurez în ape deschise (lacuri, mare, oceane) și să antrenez copii, adulți, sportivi amatori, triatloniști. Pentru înotul în apele înghețate, am început în urmă cu două luni, adaptarea la invitația lui Paul Georgescu de a mă alătura echipei naționale de înot în ape înghețate”, a mai spus sportivul.
În 2019, sportivul Paul Georgescu a făcut cunoștință cu înotul în ape înghețate când a început să se pregătească pentru traversarea Canalului Nordic din proiectul Oceans Seven, o încercare pe care nu a dus-o atunci la bun sfârșit pentru că, după șase ore de înot, la 13 grade Celsius, apa rece și veninul meduzelor care l-au înțepat i-au venit de hac și Paul a trebuit să abandoneze. Însă sportivul nu s-a lăsat cu una, cu două și, în numai doi ani, Paul a reușit o serie de performanțe, care l-au făcut cunoscut în toată lumea. Anul trecut, pe 10 februarie, el a mai reușit o premieră: a doborât recordul Guinness pentru cea mai lungă distanță înotată într-o apă înghețată după ce a parcurs 3,5 km în apa lacului Snagov timp de 57 de minute și 56 de secunde la o temperatură de 4 grade Celsius.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.