Atelierul educativ desfășurat de Administrația Bazinală de Apă Crișuri a fost apreciat în cadrul competiției „Apa trece, proiectele rămân”.

„Gala Dezvoltării Durabile”, transmisă de TVR1 pe 2 ianuarie și organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, a premiat cinci campioni ai apei și încă alte cinci proiecte cu următoarele categorii: Fundația Alex Găvan - mențiune la categoria „Preistorie”, proiectul „Aspretele trăiește”; Administrația Bazinală de Apă Crișuri - mențiune la categoria „Prichindei”, proiectul „Stropi își face prieteni noi!”; Asociația Nod Makerspace - mențiune la categoria „Dâmbovița, apă dulce”, proiectul „Dâmbovița Delivery”; Lidl România - mențiune la categoria „Plastic”, proiectul „România Limpede”; Asociația Iscoada - mențiune la categoria „Sociologie aplicată”, proiectul „Zilele Iscoada - Apă, artă și comunitate”.

Juriul a fost format din: comandor Mircea Târhoacă, comandantul Navei-Școală Mircea, dr. ing. Dan Rădulescu, doctor în hidrotehnică și fost expert la Agenția de Mediu din California și la Agenția de Control a calității apei din Los Angeles și un reprezentant al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Criteriile de jurizare au urmărit: calitatea proiectelor de a fi colaborative; beneficiul public adus de proiecte; creativitatea; replicabilitatea și vizibilitatea; capacitatea de a genera continuitate.

„Acest premiu ne motivează să continuăm proiectul și buna colaborare cu Fundația Comunitară Oradea, căreia îi mulțumim. Cu acest prilej, echipa ABA Crișuri felicită toate cadrele didactice și toți elevii care au luat parte la atelierul Stropi își face prieteni noi! Din 2019 și până în prezent, Stropi și-a făcut aproape 2000 de prieteni în rândul elevilor și preșcolarilor”, a precizat Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crișuri.

Îndrăgitul personaj premiat la Gală este un strop de apă, isteț, curios și dornic să își facă prieteni noi.

„Atelierul cuprinde prezentări grafice, discuții interactive, desen și pictură. Mai exact, cei mici experimentează, prin joc și desen, termeni, precum: apă curată, poluare, secetă și inundații. Fiecare participant își marchează promisiunea de a proteja apa cu ajutorul mânuțelor colorate”, a menționat reprezentanta ABA Crișuri.

Atelierul lui „Stropi” se adresează grupurilor de copii cu vârste cuprinse între 5-10 ani și se desfășoară în fiecare vineri, între orele 9.00-10.00, în spațiul Comuniteca (Oradea, Crișul Shopping Center). Cu ajutorul Fundației Comunitare Oradea, participarea în acest atelier este gratuită și se face pe bază de programare, la http://bit.ly/3PI8Os0