Având în vedere creșterea numărului de solicitări de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 la centrele de vaccinare din județul Bihor, începând de vineri 22 octombrie, se vor redeschide, inclusiv în platforma de programare RoVaccinare, următoarele centre de vaccinare 5 centre noi de vaccinare în Bihor.

 

Conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bihor, cele 5 centre sunt următoarele: Oradea, la parterul clădirii internat de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, strada Tudor Vladimirescu nr. 82, se va vaccina cu Pfizer (deschis de luni până duminică, între 08.00-20.00); Sânmartin, sala de sport a Liceului Tehnologic „Băile Felix”, Ștefan cel Mare, nr. 1 Sânmartin, se va vaccina cu Pfizer (deschis de luni până joi, între 08.00-16.00); Santandrei, sala de sport Sântandrei, Str. Principală nr. 449 Sântandrei, se va vaccina cu Pfizer (deschis sîmbătă și duminică, între 08.00-20.00); Tinca, sala de sport a Liceului Tehnologic „Nicolae Jiga”, str. Republicii nr. 36/A Tinca, se va vaccina cu Pfizer (deschis de luni până joi, între 08.00-14.00); Bratca, Căminul Cultural, Str. Mare nr. 124, se va vaccina cu Moderna (deschis vineri, sâmbătă și duminică, între 08.00-15.00).

Tot de luni, se va extinde programul de lucru în trei centre: Centrul Modular din Piața Gojdu pentru vaccinul Johnson, program de luni până duminică, între 8.00 și 20.00, Sala de Sport din Beiuș (Piața Samuil Vulcan nr. 18, Beiuș) pentru vaccinul Johnson, program de luni până duminică, între 08.00 și 20.00, și Spitalului Orăşenesc Ștei, pentru vaccinul Pfizer, program de luni până vineri, între 15.00 și 20.00.

Echipele medicale ale centrelor de vaccinare din Sălard, Popești, Oșorhei, Tileagd continuă activitatea exclusiv prin echipe mobile.

„Toate aceste măsuri s-au stabilit în vedere accesibilizării vaccinării pentru cetățenii din județul Bihor care doresc să se vaccineze, în scopul atingerii indicelui necesar imunizării colective, pentru revenirea la o viaţă normală, într-un mediu favorabil şi sigur. Vaccinarea se poate realiza fie cu programare prealabilă în Platforma RoVaccinare, fie prin prezentare directă la centrul de vaccinare cu actul de identitate, în limita programului de lucru și al dozelor de vaccin disponibile la nivelul centrului. Persoanele programate în Platforma RoVaccinare au prioritate la vaccinare în intervalul de timp programat. Persoanele care se prezintă direct, fără programare, sunt intercalate cu cele care au programare, în ordinea prezentării, astfel încât să se limiteze, pe cât posibil, perioada de așteptare. Având în vedere situația dramatică generată de acest val de îmbolnăviri, subliniem necesitatea respectării tuturor măsurilor de protecție individuală și colectivă, accesarea de informații din surse sigure, autorizate și vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, ca fiind ce mai accesibilă și eficientă metodă de prevenire a cazurilor grave de infecție și de reducere marcată a riscului de mortalitate. Menționăm faptul că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită”, se afirmă într-un comunicat al DSP Bihor semnat de directorul executiv Daniela Rahotă.

Lista completă a centrelor de vaccinare, precum și programul de funcționare se găsesc pe dspbihor.gov.ro.