Uscătorul de rufe este un electrocasnic extrem de util, mai ales în cazul în care locuiești la bloc și nu ai un spațiu dedicat uscării rufelor sau în cazul în care îți dorești ca rufele tale să se usuce repede.

Dacă te-ai hotărât să cumperi un uscător de rufe pentru casa ta, îți oferim cele mai eficiente sfaturi care te vor ajuta să faci alegerea potrivită pentru tine.

  1. Volumul și capacitatea de uscare

Primul și cel mai important aspect este cel al capacității de uscare. Pentru a ști cum să îl alegi în funcție de acest criteriu, analizează volumul și cantitatea de rufe pe care le speli în mod obișnuit. În cazul în care locuiești singur, vei avea nevoie de un uscător cu o capacitate mai mică, unul de 5 kg, de pildă, iar în cazul în care locuiești alături de mai mulți membri ai familiei tale, te poți îndrepta către un model de uscător de rufe care să reușească să acomodeze și să usuce eficient o cantitate mai mare, cum ar fi un model care poate usca rufe ce cântăresc 10 kg. O indicație bună și folositoare, în același timp, este aceea de a-ți alege un uscător de rufe care să aibă o capacitate de acomodare a rufelor asemănătoare cu aceea pe care o are mașina ta de spălat.

  1. Numărul de decibeli

Un criteriu important este și acela al zgomotului. Poate să fie extrem de deranjant an să ai un uscător de rufe care să scoată un zgomot peste limită și care este deranjeze atât pe tine, cât și pe vecini. Mai mult, dacă ești părinte, cu siguranță îți vei dori să alegi un electrocasnic care să nu scoată prea mult zgomot și care să îi permită copilului tău să se odihnească în mod corespunzător, mai ales în cazul în care ai un copil mic, care trebuie să doarmă și după-amiază. Regula, atunci când vine vorba despre capacitatea unui uscător de rufe de a fi silențios, este aceea de a înregistra un număr mic de decibeli. Spre exemplu, o opțiune indicată este alegerea unui uscător de rufe care să înregistreze un zgomot cuprins între aproximativ 60 și 70 de decibeli.

  1. Programele

Complexitatea programelor de care poate să dispună uscătorul de rufe are și ea un rol important. Cu cât îți dorești să ai un uscător de rufe mai performant, cu atât va trebui să te îndrepți către unul care să îți oferă o diversitate de funcții și de programe și care să satisfacă toate nevoile de întreținere și de uscare ale hainelor tale.

  1. Accesoriile

Și pentru că tot vorbeam despre funcții suplimentare, este momentul potrivit să menționăm aici și accesoriile pe care trebuie să le aibă un uscător de rufe. Pentru a te bucura din plin de toate beneficiile pe care ți le oferă un astfel de aparat electrocasnic, noi te sfătuim să iei în considerare măcar dpuă accesorii. Acestea sunt grilajul pentru tambur, care va proteja hainele confecționate din țesături delicate în timpul procesului de centrifugare, dar și un filtru pentru scame, care va menține o stare excelentă a hainelor tale.

  1. Clasa energetică

La fel ca în cazul oricărui electrocasnic mare, și uscătorul de rufe trebuie ales în funcție de clasa energetică din care face parte. Pentru a reduce consumul energetic și pentru a proteja în acest fel și mediul, dar și finanțele tale, îți recomandăm să alegi un uscător de rufe care se încadrează într-o clasă energetică eco și anume clasa A, urmată de cât mai multe plusuri. Sigur că o clasă energetică superioară va influența prețul uscătorului tău de rufe, însă pe termen lung vei constata că a meritat investiția deoarece facturile tale la electricitate vor fi mai mici.

Sperăm că ți-am fost de folos și că acum ai la îndemână cele mai bune sfaturi care te vor ajuta să alegi un model de uscător de rufe perfect pentru tine.