Preotul Alin Pășcuța din Sânmartin a murit marți dimineață, la vârsta de 40 de ani, răpus de Covid-19. Era tatăl unei fetițe minunate, iar în acest an, ar fi împlinit 40 de ani. Consiliul Local a declarat trei zile de doliu în comună.

Preotul Alin Pășcuța din Sânmartin a murit marți dimineață, la vârsta de 40 de ani, răpus de Covid-19. Era tatăl unei fetițe minunate, iar în acest an, ar fi împlinit 40 de ani. Consiliul Local a declarat trei zile de doliu în comună.
În perioada 1–3 ianuarie, pompierii militari din cadrul unității și subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor au desfăşurat 47 de misiuni de acordare a primului ajutor calificat și stingere a incendiilor.
Data de 1 ianuarie reprezintă un moment special în viaţa şi activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, întrucât, în această zi, în anul 1940, lua fiinţă Compania de Pompieri Salonta, având în componenţă un ofiţer, un subofiţer ajutor şi 18 militari în termen.
Microhidrocentralele (MHC) - ridicate pe Valea Drăganului - energie verde, create cu prețul mutilării unor râuri, modificări de cele mai multe ori ireversibile și pentru care vor plăti generații întregi - au fost incluse pe „Lista neagră a MHC-urilor europene”.
În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Bihor din acest an a fost aprobat regulamentul privind întreţinerea rigolelor şi şanţurilor de pe drumurile publice din judeţ în perioada primăvară-toamnă. De asemenea, a fost votat proiectul cadru de hotărâre prin care primăriile pot supraimpozita cu 500% terenurile neîntreţinute de la frontul stradal.
Un vechi proverb spune că „Omul sfințește locul”, iar acest adevăr este unul care îl caracterizează pe băițeanul Nicolae Bortoș, care prin acțiunile întreprinse în ultimii ani dovedește multă iubire și atașament față de localitatea de baștină, Băița, aparținătoare orașului Nucet.
Din 1997, în prima zi de Crăciun cultele din Vadu Crişului susţineau, împreună, un concert de colinde în faţa Primăriei. Din cauza pandemiei, evenimentul din acest an s-a anulat.
Problema ordinii publice şi a siguranţei cetăţeanului este în spaţiul european, de mare actualitate, fiind tot mai evidente preocupările factorilor de decizie în acest sens, dar, în egală măsură, şi ale cetăţenilor cărora le este din ce în ce mai greu să accepte climatul de insecuritate.
Anul 2020 este un an jubiliar pentru Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, împlinindu-se o sută de ani de la reînființarea ei în drepturile sale de odinioară prin decretul semnat la 30 august 1920 de primul Rege al României Mari, Regele Ferdinand I Întregitorul.
Primarul Gabriel Popa anunța, cu ocazia unui interviu acordat zilele trecute, că, în actualul context epidemiologic, cu școlile închise, elevilor și preșcolarilor nu le-au mai fost distribuite cadouri de Crăciun.