Sâmbătă, la Beiuș, a avut loc inaugurarea celei de-a doua unități de producție locale ce aparține grupului Leoni România.

 

În urma unei investiții de 17 milioane de euro, concretizată prin înființarea a 1.200 de locuri de muncă la fosta fabrică „Înfrățirea”, Leoni revitalizează un spațiu industrial, care, după decenii de inactivitate, părea condamnat la o degradare ireversibilă.

Intrat pe piața românească în 2000, grupul german Leoni, cu aproximativ 13 mii de angajați, s-a impus ca unul dintre cei mari angajatori din țară. După deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division), la Arad, au urmat cele de la Bistrița (2002) și Pitești (2005), ulterior fiind inaugurate unitățile de producție de la Beiuș, Luduș, Marghita și Bumbești-Jiu. În 2016, Leoni înființa, la Cluj-Napoca, primul Shared Service Center (SSC).

După cum scrie pe pagina Leoni, grupul german „își concentrează activitatea de cercetare și dezvoltare asupra tendințelor majore ale industriei auto, cum ar fi electromobilitatea, conducerea autonomă, digitalizarea și conectivitatea. Leoni activează deja în domeniul electromobilității de aproximativ 20 de ani și, pe lângă cablurile de înaltă tensiune și sisteme de cablaj, oferă și componente speciale și cabluri de încărcare pentru vehiculele electrice și pug-in hybrids”.

O investiție de asemenea amploare a fost onorată cum se cuvine, la festivitatea inaugurală participând ministrul economiei Radu Oprea, senatorul Adrian Hatos, deputații Janos Kiss și Ioan Mang, prefectul județului Bihor Dumitru Țiplea și Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, oaspeții de onoare fiind întâmpinați de Andrada Verdeș, Country Manager Leoni România.