Beiuș. Obiective, la spital: Compartiment ATI și acreditare
Cu ocazia unui interviu acordat recent, managerul Claudiu Lupău a prezentat prioritățile pentru 2022 la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș. Interlocutorul nostru a început cu înființarea unor noi compartimente, secții și linii de gardă.
„Odată rezolvată problema la secțiile chirurgicale, și anume la Ortopedie și Ginecologie, cu siguranță, anul 2022 va trebui să ne aducă un nou compartiment de terapie intensivă - și ne propunem o gardă permanentă pe Terapie intensivă - astfel, așteptăm ca începutul de an să însemne și venirea a cel puțin trei medici ATI în Beiuș, prin care să dezvoltăm serviciile conexe zonei chirurgicale și compartimentul ATI să devină un real suport pentru compartimentele și secțiile chirurgicale. Totodată, ne propunem dezvoltarea liniei de gardă permanentă pe Radiologie; și acolo ne propunem să aducem medici noi”, a declarat managerul Spitalului Municipal din Beiuş.
Managerul Claudiu Lupău a abordat apoi subiectul investițiilor:
„La partea de investiții, ne propunem amenajarea unor stații de tratare a apei uzate și de dedurizare a apei menajere, la ambele staționare ale spitalului, achiziționarea unui aparat de sterilizare cu amenajarea spațiului aferent, refacerea circuitului de acces la Secția de Obstetrică - Ginecologie, cu alee auto, terasă de predare pacienți din ambulanță și, bineînțeles, cu scări și lift exterior. În total, dacă ar fi să facem o estimare a investițiilor preconizate pentru anul 2022, ne-am ridica undeva la două milioane de lei”.
O altă serie de lucrări este necesară din perspectiva obținerii acreditării spitalului și a autorizației de securitate la incendiu, Lupău accentuând pe extinderea Secției de Îngrijiri paliative și pe renovarea Ambulatoriului Integrat al spitalului:
„Fiind un an de acreditare, suntem nevoiți, pentru a avea niște circuite corecte, să mutăm locul laboratorului, să amenajăm un alt vestiar, vom fi nevoiți să facem lucrări de reamenajare a spațiilor în care vom avea noile aparate radiologice, lucrări de mutare a Compartimentului Cardiologie, de reparații la circuitele de la morgă și reparații curente în secțiile de ginecologie, pediatrie și boli infecțioase. De asemenea, avem în vedere și finalizarea clădirii de birouri și a sălii de ședințe, precum și lucrări de reparații la Secția de Îngrijiri paliative, pentru extinderea acesteia. După cum am spus și în cursul anului trecut, ne-am propus și am obținut acordul pentru extinderea Secției de Îngrijiri paliative cu cinci paturi, fapt care implică o reamenajare integrală și extinderea acestei secții. Mai dorim înființarea unui cabinet pentru Boli infecțioase în cadrul Ambulatoriului. Nu în ultimul rând, vom fi nevoiți, în cursul anului 2022, să efectuăm reparații la Ambulatoriul Integrat, care începe, încet, încet, să intre într-o oarecare stare de degradare. Pentru anul 2022, este necesară realizarea proiectului tehnic în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu și avizarea lui de către ISU Crișana”.
Subliniind că proiectele cu finanțare europeană finalizate în 2021 au fost contractate mai demult, interlocutorul nostru a enumerat principalele priorități investiționale pentru care, împreună cu administrația locală, va căuta finanțare din fonduri europene:
„Anul 2021 a însemnat doar finalizarea unor proiecte începute cu ani în urmă. Pentru anul 2022, Spitalul Municipal Beiuș, împreună cu Primăria Beiuș, se va implica în dezvoltarea unor proiecte cu finanțare europeană. Un prim proiect ar fi cel de reabilitare a rețelelor de gaze - oxigen și aer comprimat - inclusiv stocatoare proprii, rețea de senzori de incendiu și de ventilație. Un al doilea proiect, mult mai amplu, ar fi cel de reabilitare energetică a clădirilor de la Staționarul 2 și dotarea cu aparatură modernă și mobilier nou a întregului spital”.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.