Cel mai vestit highighiș al Bihorului a fost condus pe ultimul drum - Folclorul bihorean este mai sărac
Trupul neînsuflețit al celebrului violonist Carol Varga, supranumit „Zbiciu”, a fost depus marți, 18 aprilie, la Teatrul Regina Maria. Înmormântarea artistului a avut loc astăzi, la Oșorhei.
Cei care l-au iubit și apreciat pe artist s-au reunit marți, la intrarea în Teatrul Regina Maria, în jurul sicriului alb, înconjurat de superbe aranjamente din flori albe. Pentru Marius Varga, fiul celebrului violonist, durerea a fost atât de mare, încât, la un moment dat, a izbucnit în plâns lângă sicriul tatălui său. Alături de membri ai familiei, prieteni și apropiați ai celebrului violonist, la eveniment a fost prezentă și cântăreața de muzică populară Corina Szatmari, noul manager al Centrului de Cultură al județului Bihor, violonistul și dirijorul Liviu Buțiu, cunoscutul coregraf Ioan Silaghi, dar și tineri dansatori de la ansamblurile „Bihorul” și „Crișana”. O fotografie frumos înrămată, legată cu panglică neagră, l-a înfățișat pe artist zâmbind, având pe umărul stâng vioara cu goarnă, de care era nedespărțit.
Potrivit unei postări pe o rețea de socializare, „Zbiciu” ar fi fost internat la spital, suferind de o boală gravă. În cea de-a doua zi de Paşti, la doar 68 de ani, artistul a plecat spre veșnicie.
„La noi în familie, el era cea mai mare valoare! Cam de o lună am tot umblat pe la spitale cu investigații și analize, de vreo doi ani avea o problemă la picior, în zona bazinului. La început a dus durerea pe picioare, nu ne-am gândit că ar fi ceva grav. Apoi, în urma investigațiilor, s-a decis să-l opereze dar nu a vrut! Probabil îi era frică, a crezut că duce problema așa… Se deplasa cu cârja. Dar, acum o lună, problema s-a agravat și se hotărâse să se opereze, dar nu a mai ajuns s-o facă”, a declarat Nazaris Zbiciu, nepotul artistului, pentru Star Popular.
Slujba de înmormântare a avut loc miercuri, 19 aprilie, la capela din Oşorhei.
Celebrul violonist s-a născut la 25 martie 1955, în Șușturogi. A fost o icoană a subzonei Crișul Repede în folclorul bihorean, fiind unul dintre cei mai cunoscuți maeștri ai viorii cu goarnă în județ.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.