Contractul a fost semnat la Ministerul Energiei - Finanțare aprobată pentru Parcul fotovoltaic Beiuș
La începutul săptămânii, la sediul Ministerului Energiei, a fost semnat contactul de finanțare a proiectului „Înființare parc fotovoltaic în Municipiul Beiuș, județul Bihor”. Contractul de finanțare a fost semnat de ministrul Sebastian Burduja și de Gabriel Popa, primarul municipiului Beiuș, momentul făcând parte dintr-un eveniment amplu.
„În data de 26 noiembrie, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat 113 contracte de finanțare aferente apelului finanțat prin Fondul pentru modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice. Valoarea totală se ridică la 316,5 milioane de lei, cu o putere totală instalată de 41,68 MW. Ministerul Energiei își reconfirmă angajamentul față de investițiile în energie și îndeplinește astfel un obiectiv important pentru dezvoltarea capacităților de producție a energiei regenerabile în România”, se menţionează pe site-ul ministerului.
Evenimentul a fost salutat și pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Beiuș, de unde aflăm că obiectivele proiectului „Înființare parc fotovoltaic în Municipiul Beiuș, județul Bihor” sunt „reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și creșterea independenței energetice prin realizarea unor noi capacități de producție de energie electrică și termică din surse regenerabile de tip solar, în vederea acoperirii consumului propriu”.
Derulat prin Programul Operațional Regional 2021-2027, proiectul parcului fotovoltaic de la Beiuș are o „valoare totală de 2.665.404,70 lei, din care valoarea asigurată de către beneficiar este de 319.316,49 lei” și „un termen-limită de implementare de 12 luni, nu mai târziu de 31 decembrie 2026”.
Pe lista beneficiarilor care au semnat marți, 26 noiembrie, contracte de finanțare pentru proiecte ce vizează realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile, pentru autoconsum, s-au aflat și alte entități și unități administrativ-teritoriale din Bihor: Spitalul Municipal Salonta și comunele Ceica, Bulz, Tileagd, Gepiu, Drăgești, Finiș, Măgești și Olcea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.