Vineri, 6 ianuarie, s-au împlinit șapte ani de când Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, instituia cutuma sfințirii apelor Văii Nimăiești, obicei păstrat, cu bucurie duhovnicească, de obștea ortodoxă beiușeană. Și în acest an slujba Aghesmei Mari a fost săvârșită de un sobor de preoți, în frunte cu părintele Marian-Vasile Popa, protopopul Beiușului, Seghiștei și Șteiului.

După oficierea Sfintei Liturghii în toate bisericile și capelele ortodoxe din Beiuș, preoții și credincioșii s-au îndreptat spre locul special amenajat, din centrul orașului, pentru ceremonia religioasă a sfințirii apelor. La această parte a marelui praznic de vineri au participat numeroși beiușeni, printre care și viceprimarul urbei, Dragoș Balog.

După oficierea serviciului religios, protopopul ortodox al Beiușului, Seghiștei și Șteiului a vorbit despre importanța duhovnicească a praznicului Bobotezei, subliniind puterile binefăcătoare ale apei sfințite la Agheasma Mare. Protopopul Marian-Vasile Popa a mulțumit apoi autorităților implicate în buna desfășurare a evenimentului și credincioșilor care au asistat la serviciul religios de pe malul Văii Nimăiești.

Dacă la Boboteaza din 2022 protopopul Marian-Vasile Popa a aruncat o cruce în apele Văii Nimăiești, iar inginerul Sergiu Purtan, singurul care s-a încumetat să înoate în apele reci, a recuperat-o, în acest an ritualul nu s-a repetat.