Din nou, ghiozdanul este la „modă” - Sub Apuseni a sunat clopoțelul
Străzile orașului Ștei au fost „invadate”, ieri, de peste 2000 de glasuri cristaline compuse din elevi și preșcolari, destinația lor fiind cele patru instituții de învățământ, pentru a participa la festivitățile prilejuite de începerea noului an școlar.
Instituțiile șteiene au fost gătite la „patru ace”, dar și cu porțile deschise pentru a primi așa cum se cuvine elevii pentru anul de învățământ 2016-2017, toate având autorizații de funcționare. Prima parte a debutat cu intonarea Imnului Național și al Uniunii Europene, după care a urmat câte un Te Deum fiind oficiat de preoții locali. La toate instituțiile de învățământ au participat ing. Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, care a ținut câteva alocuțiuni, câțiva consilieri locali, comisar șef Sorin Magda, șeful Poliției Ștei, maior Florin Țurcanu, șeful Stației de Pompieri Ștei, căpitan Lorin Micle, șeful Jandarmeriei Ștei.
Matinali au fost tot „prichindeii”
Și în acest an cei mai matinali au fost prichindeii de la Grădinița cu Program Normal și Prelungit care, la ora 8.30, plini de emoții şi însoțiți de părinți, bunici, rude și prieteni, au „călcat” hotărâți în curtea instituției. „Cei 179 preșcolari vor fi repartizați în șapte grupe, de educația lor ocupându-se 12 profesori pentru învățământ preșcolar, trei cadre nedidactice, precum și șase persoane auxiliare. Pot asigura părinții că avem condiții excelente pentru copii, iar din punct de vedere al anotimpului rece nu ne facem probleme, deoarece avem un stoc suficient de lemne pentru centrală, depozitate într-o magazie modernă”, a specificat, printre altele, în cuvântul de deschidere directoarea Lucreția Cearnău. La Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” festivitatea a avut loc, ca de obicei, în curtea școlii, moderatorul evenimentului fiind Ileana Tomescu, institutor bibliotecar. Conducerea școlii este formată din Simona Pantea și Liana Moruț, directoare, respectiv directoare adjunctă, consilier educativ fiind numită prof. Adelina Mangra. Cei 676 elevi sunt repartizați în 29 de clase, de educația lor ocupându-se 41 de profesori. În cuvântul de deschidere, Simona Pantea a expus bunele rezultate obținute de elevii școlii pe perioada anului trecut, specificând că și în acest an condițiile elevilor vor fi la fel de bune.
Colegiul Tehnic „Unirea”
Incinta terenului de sport a colegiului a fost luată cu asalt de „uniriștii” dornici să participe la festivitatea de deschidere, printre care am remarcat și prezența unui elev originar din Republica Moldova care va studia timp de patru ani la Ștei. „Începem pentru a 55-a oară un nou an școlar care se vrea a fi corolarul maturității activității instructiv-educative desfășurată de către CT „Unirea” Ștei, unitate care se străduiește să nu „califice” șomeri, ci oameni care să fie absorbiți de piața muncii”, a spus, printre altele, prof. ec. Ioan Mateiaș, directorul colegiului. Au fost premiați elevii participanți la Olimpiadele și Concursurile Școlare, unde s-au obținut două premii I la faza națională, Antonia Bici (matematică) și Ada Culda (religie), precum și două mențiuni, Andreea Gruie și Ioana Vesa (matematică). La faza județeană s-au obținut 19 premii, iar la concursurile școlare 32 de premii. Conducerea colegiului a rămas stabilă, fiind compusă din prof. ec. Ioan Mateiaș, director, prof. Viorica Mone, directoare adjunctă, prof. ing. Adrian Gruie, consilier educativ, iar cei 702 elevi vor fi repartizați în 26 de clase, de educația lor ocupându-se 45 de cadre didactice. De remarcat este faptul că în acest an la colegiul șteian învață cu 101 elevi mai mulți în comparație cu anul școlar trecut. Din partea Băncii Cooperatiste „Izvoru” Ștei directoarea adjunctă, Cristina Matei, a premiat cu 300 lei pe eleva Antonia Bici.
Colegiul Național „Avram Iancu”
Curtea colegiului șteian a fost arhiplină la festivitatea de deschidere unde cei mai emoționați au fost „bobocii” din clasa a V-a, alături de cei din clasa a IX-a, unde ca și la celelalte instituții de învățământ ghiozdanele au fost din nou la „modă”. Coducerea școlii este aceiași de anul trecut, prof. Cristian Andru, director, prof. Emanuel Coroiu, director adjunct, și prof. Mihaela Zaha, consilier educativ, iar cei 518 elevi vor fi repartizați în 21 de clase, iar 38 de profesori se vor ocupa de educația lor. Cristian Andru a expus celor prezenți din realizările obținute, printre care un premiu la faza națională a Olimpiadei Școlare, prin eleva Sonia Tuculia, dar și 8 premii la faza județeană, precum și 13 mențiuni, dar și multe premii și mențiuni la diferite concursuri școlare, specificând printre altele că: „Acest an se va desfășura tot în cele mai bune condiții, mai ales că este unul jubiliar, deoarece se împlinesc 60 de ani de învățământ liceal la această instituție de învățământ”. Și aici din partea Băncii Cooperatiste „Izvoru Ștei” contabila șefă, Sorina Moș, a premiat cu 300 lei pe eleva Sonia Tuculia. De altfel, în Depresiunea Beiușului Banca Cooperatistă „Izvoru” Ștei a premiat, prin reprezentații săi, cei mai merituoși șapte elevi de la șapte instituții de învățământ.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.