Întâlnire de lucru cu primarii și reprezentanții ANRE - Gaz în Bihor
În sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean a avut loc joi, 8 februarie, o şedinţă de lucru la care au participat vicepreședintele CJ, Mircea Mălan, Mircea Man, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), și 18 primari sau reprezentanți ai primăriilor din Bihor care au proiecte în derulare în acest domeniu.
La discuții au mai participat reprezentanții Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Oradea, operatorii de distribuție a gazelor naturale și a energiei electrice și un reprezentant al Agenției de Dezvoltare Locală Oradea.
„În cadrul întâlnirii au fost discutate mai multe aspecte legate de sectorul energetic din județul Bihor, cum ar fi progresele și dificultățile în implementarea proiectelor, colaborarea între autoritățile locale și ANRE pentru asigurarea conformității proiectelor și modalități de îmbunătățire a infrastructurii existente și identificarea nevoilor de finanțare sau resurse suplimentare. De asemenea, s-au purtat discuții despre reglementările și politicile energetice la nivel național și modul în care acestea pot influența proiectele locale, precum și identificarea oportunităților de atragere a investițiilor în sectorul energetic”, menţionează CJ Bihor.
„Bihorul este un județ cu o dezvoltare și o implicare a Consiliului Județean Bihor și a primăriilor, dovadă că sunt în lucru proiecte atât din fonduri europene, prin POIM, cât și din fonduri guvernamentale, prin Programul Anghel Saligny. Am fost foarte deschiși la invitația de a veni aici și suntem dispuși să găsim soluții pentru ca lucrurile să funcționeze. Printre altele, noi intermediem discuția dintre unitățile administrativ-teritoriale și operatori cu mare responsabilitate, cu specialiști care cunosc legea”, a precizat Mircea Man, vicepreședintele ANRE.
„Avem o colaborare foarte bună cu ANRE în toate proiectele. Dacă documentația a fost întocmită corect, am fost sprijiniți de fiecare dată și a fost eliberată foarte repede autorizația. În județul Bihor facem front comun, Consiliul Județean, primăriile și operatorii. Un proiect care sperăm să fie reluat este magistrala de gaz de la Tileagd la Huedin. Sperăm să o regăsim pe planul de investiții a Transgaz, astfel încât și estul județului să aibă acces la această magistrală”, a afirmat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.
În județul Bihor, 42 de primării au proiecte de introducere sau extindere a rețelelor de gaze naturale: finanțate din fonduri europene, prin PNRR - Ciumeghiu, Cociuba Mare, Sânmartin, Aleșd, Țețchea, Aștileu, Tileagd; finanţate din fonduri europene, prin POIM - Nojorid, Oșorhei, Paleu, Rieni, Buntești, Pietroasa, Drăgănești și Lazuri de Beiuș; finanţate din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny - Aușeu, Balc, Biharia, Cefa, Hidișelu de Sus, Lugașu de Jos, Popești, Sâniob, Toboliu, Vadu Crișului, Viișoara, Gepiu, Husasău de Tinca, Lăzăreni, Ineu, Săcădat, Copăcel, Drăgești, Tulca, Tinca și Batăr; finanţate din fonduri de la bugetul local și Consiliul Județean Bihor - Ștei, Lunca, Sânnicolau Român, Abram, Chișlaz, Derna.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.