Cu ocazia unui interviu acordat vineri, 4 decembrie, Monica-Virginia Teaha, managerul interimar al Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popoviciu”, a prezentat un bilanț al cazurilor de coronavirus tratate în unitatea spitalicească de la Beiuș, începând din 20 octombrie, dată de la care Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea nu i-a mai putut prelua pe toți pacienții bihoreni infectați cu Covid-19.

În perioada 20 octombrie-4 decembrie, la spitalul din Beiuș au fost internați 133 de pacienți confirmați pozitiv cu coronavirus, 116 fiind externați. 

Interlocutoarea noastră a vorbit și despre situația la zi a cazurilor de Covid-19.

„Acum două săptămâni, ca să facem o statistică prin comparație, în data de 20 noiembrie, am avut 38 de pacienți confirmați pozitiv, iar azi, în data de 4 (decembrie - n.r.), avem șaptesprezece pacienți confirmați pozitiv, pentru că treisprezece am externat ieri.

În ceea ce privește îmbolnăvirea cadrelor medicale, în luna noiembrie s-au îmbolnăvit 21 de cadre medicale, iar azi, în data de 4 decembrie, mai avem douăsprezece cadre medicale bolnave, dintre care doi medici.”

Medicul Monica-Virginia Teaha anunța, totodată, că, odată expirată detașarea unei părți a personalului la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea, de luni, 7 decembrie, se redeschide, la Staționarul 2, compartimentul de boli infecțioase Covid-19, cu 24 de paturi și o linie de gardă. Totuși, la Staționarul 1 vor fi păstrate zonele-tampon și o secție cu 21 de paturi, pentru cazul în care numărul de internări ar depăși capacitatea compartimentului de la boli infecțioase.

Cât privește resursele avute la dispoziție în lupta cu pandemia de coronavirus, managerul interimar al spitalului din Beiuș declara că nu sunt probleme cu materialele de protecție și, deocamdată, nici cu anticoagulantele, deși este o criză în privința acestora din urmă, la nivel național, în acest moment. Totuși, dr. Monica-Virginia Teaha a finalizat dialogul cu noi într-o notă optimistă, subliniind că, deși obosit și speriat, personalul unității spitalicești pe care o conduce este, pe zi ce trece, mai bine pregătit pentru lupta cu această nouă boală.