A XXVIII-a ediţie a Concursului Regional de Interpretare Vocal-Instrumentală „Tinere Talente”, concurs care a devenit o tradiție a Liceului de Arte Oradea, s-a încheiat sâmbătă, cu festivitatea de premiere. La gala de decernare a diplomelor, au urcat pe scenă patru din cei mai buni concurenți, smulgând ropote de aplauze.

Festivitatea de deschidere a concursului a avut loc vineri, 5 aprilie, la ora 15.45 în sala festivă a Liceului de Arte.

„Este un moment extraordinar pentru școala noastră. Dacă ar fi să alcătuim portretul unui liceu de arte, cu siguranță am pune în primul rând mult suflet, am pune copii și oameni care îi îndrumă pe copii. Și toate aceste ar conduce la o singură sintagmă, tinere talente. Este o mare bucurie că liceul nostru organizează de 28 de ani acest concurs. Prezența a 158 de copii din 8 județe se datorează istoricului și tradiției pe care o are acest concurs în relație cu liceele din regiunea de Nord-Vest. În concurs s-au înscris copii care aspiră spre o recunoaștere a valorii, dată de o muncă extraordinară. Este importantă și perioada în care se desfășoară competiția, care este înainte de olimpiadele naționale de specialitate, fapt care constituie un foarte bun prilej pentru olimpici de a exersa, în fața publicului, apariția la olimpiadă. De exemplu, din 11 candidați la percuție, 5 sunt olimpici calificați la etapa națională”, a spus directoarea Mihaela Bondor.

Au participat elevi de la opt licee cu profil vocațional artistic din ţară: Baia-Mare, Satu-Mare, Bistrița, Timișoara, Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Zalău şi Oradea. Concursul s-a desfăşurat pe cinci secţiuni: pian şi vioară pentru clasele I-XII, flaut și percuție pentru clasele V-XII și canto clasic pentru clasele IX-XII. Juriul a fost format din profesori ai liceelor participante precum şi personalităţi ale vieţii culturale atât din Oradea, cât și din țară.

Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, la ora 15.30. La gală au cântat cinci din cei mai talentați premiați: Ethan Elian Pașca (pian) de la Liceul de Arte „Aurel Popp“ din Satu-Mare – profesor Annamaria Manfredi, Matei-Alexandru Morar (vioară) Şcoala Gimnazială de Muzică „Augustin Bena” din Cluj-Napoca – profesor Liuța-Adriana Cîmpianu și profesor corepetitor Adriaa Copaciu și Victor Andrin Mureșan (percuție) de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca – profesor Sorin Păcuraru.

Concursul s-a bazat pe sprijinul material al mai multor companii, al Fundației „Ecotop” şi Asociaţiei de părinţi „Ariston” a Liceului de Arte din Oradea.