Spectacole pentru seniori și copii - Arta teatrală ajunge în mediul rural
Asociația Culturală Teatrul de Copii a obținut finanțare pentru proiectele „Profesorul Trăsnit” și „Teatrul vine la tine”, care se vor desfășura în perioada februarie-iulie, în diferite localități din Bihor.
Proiectul „Profesorul trăsnit” este finanțat prin programul Fondul Științescu Oradea, ediția 6.0.
„Acesta este un program prin care Fundația Comunitară Oradea face știința mai atractivă pentru copiii și tinerii din Bihor, oferind finanțări și mentorat pentru proiecte educaționale din domeniul STEAM (științe, tehnologie, inginerie, artă și matematică)”, precizează actorul Șerban Borda.
Sponsorul principal al programului este compania Accesa. Au contribuit la a face știința mai atractivă următoarele companii: DSV Air & Sea, VPK Packaging Salonta, Salesianier Romania, Sema Express, Golde Oradea, Vulcri și Plexus Corp - Romania.
„Proiectul are în vedere organizarea de spectacole pentru mai mulți elevi din Roșia, Parhida, Batăr, Vârciorog și Marghita. Știința va fi explicată cu ajutorul artei teatrale. Fiecare spectacol va avea în vedere transmiterea de cunoștințe elementare de fizică, chimie și matematică, în cadrul a cinci spectacole interactive susținute de Profesorul Trăsnit”, mai spune Șerban Borda.
Potrivit acestuia, proiectul va avea continuitate și după implementare, asta pentru că experimentele fizice și chimice din spectacole vor putea fi replicate la scară mică de către profesori. Bugetul proiectului este de 17.700 lei.
Proiectul „Teatrul vine la tine” este finanțat prin programul Bursa Talentelor al Fundației Comunitare Oradea, proiectul are finanțare din partea Avivest, Csaba Bekesi, Romcom, VPK, Salesianer, Selina, Qubiz, Vladi Optic, Joben Spedition, Superbon, Total Clean, Nidec, Decitex, Amazing Visuals, ADLO, Vernicolor, Communications Media, Plexus.
„Teatrul vine la tine” se află la cea de-a treia ediție, primele fiind destinate copiilor. De data aceasta, însă, „Teatrul vine la tine” se îndreaptă înspre seniorii din Suplacu de Barcău, Tinca, Tulca, Gepiu și Vadu Crișului cu spectacolul „Dragoste cu năbădăi”. Bugetul proiectului este de 19.762 lei.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.