Ștei. Școala Gimanzială „Miron Pompiliu” - Pregătiri intense pentru noul an școlar
Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei, instituție de învățământ care sprijină dezvolatrea intelectuală, morală și culturală a participanților la actul educațional - elevi, profesori și părinți -, este pregătită pentru începerea noului an școlar, datorită unor măsuri concrete luate de conducerea instituției de învățământ.
Școala șteiană și-a propus, an de an, să pună la dispoziția comunității oportunități de educare și instruire de înaltă calitate, prin acțiuni de mare responsabilitate, urmărind satisfacerea nevoilor de învățare pentru ca absolvenții școlii să poată fi integrați în licee bune și foarte bune, să realizeze performanțe. „Ținând cont că anul școlar 2021-2022 a fost unul cu rezultate bune și foarte bune, dorim ca noul an școlar, care bate la ușă, să fie, de asemenea, unul cu rezultate excelente. Chiar din prima zi de vacanță am luat măsuri pentru creerea spațiilor la standarde europene, cum ar fi: renovarea sălilor de clasă; extinderea rețelei termice; igienizarea spațiilor și a grupurilor sanitare. Având în vedere că unitatea noastră școlară își desfășoară activitățile în trei corpuri de clădiri, unul, cunoscut în oraș ca școala mică, este supus unor ample lucrări în cadrul unui proiect, iar acest aspect nu va perturba programul școlar. Avem o colaborare foarte bună cu Comitetul Reprezentativ al Părinților, precum și cu Primăria și Consiliul Local Ștei. Implicarea autorităților locale, reprezentate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul și viceprimarul orașului Ștei, a fost, și cu siguranță va fi, una deosebit de consistentă din toate punctele de vedere, deoarece a făcut posibilă desfășurarea în bune condiții a actului educațional. Faptul că avem un colectiv de cadre didactice bine pregătit și devotat ne dă mare încredere că rezultatele vor fi cele așteptate”, a afirmat, pentru CRIȘANA, prof. Emanuel Coroiu, directorul Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu” Ștei. Într-adevăr, la școala șteiană este în implementare proiectul cu titlul „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale pentru învățământul educațional la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei”, prin programul de finanțare POR, în valoare de 2.611.333 lei. Prin acest proiect se urmărește să se modernizeze și să se dezvolte infrastructura educațională prin realizarea următoarelor investiții: reabilitarea clădirii; refacerea sistemului termic, sanitar și electric; dotarea cu tablete, computere, mobilier, echipamente și materiale didactice, sisteme de supraveghere video; crearea unui teren de sport modern, care va putea fi folosit și de cetățenii orașului după orele de curs.
Ofertă educațională bogată
În anul școlar 2022-2023, la instituția școlară șteiană vor învăța aproximativ 600 de elevi repartizați în învățământul primar, având în clasa pregătitoare 3 clase; în clasa I, 4 clase; în clasa a II-a, 3 clase; în clasa a III-a, 3 clase; în clasa a IV -a, 2 clase, în timp ce în învățământul gimnazial în clasa a V-a, 3 clase, în clasa a VI-a, 3 clase, în clasa a VII-a, 3 clase, în clasa a VIII-a, 2 clase. În cadrul școlii există programul „Școală după Școală”, precum și cercuri școlare și activități extrașcolare, cum ar fi: „Hai la dans” - cerc de dansuri populare și de societate; „Îmi place să citesc!” - cerc de lectură; „Sportul minții” - cerc de șah; „Junior Chef” - cerc de gătit; „Pictăm și ne distrăm” - cerc de pictură; „Micii actori” - cerc Teatru Forum; „Cântați cu noi!” - cerc vocal-instrumental. Activitățile care reprezintă școala șteiană sunt Festivalul „Miron Pompiliu”, Sebare de Crăciun „Magia Crăciunului” și Proiect județean „Lecturile copilăriei. Alte activități în care sunt angrenați elevii șteieni sunt proiectele educaționale, olimpiadele și concursurile școlare, excursii și vizite tematice, precum și activități din cadrul CDI.
Având parte de o conducere tânără și dornică de afirmare, compusă din profesorii Emanuel Coroiu și Romulus Fășie, director, respectiv director adjunct, susținută de un corp profesoral de o calitate excepțională, școala șteiană își va atinge, cu siguranță, și în acest an obiectivul propus, acela de a fi o școală modernă, recunoscută în zonă prin rezultatele la învățătură ale elevilor, integrată nevoilor sociale ale comunității, realizând pregătirea de astăzi pentru viitorul de mâine, la standarde europene.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.