La 28 august 2005, lumea muzicală românească a devenit mai săracă, căci s-a stins o stea a Artei dirijorale, AVRAM GEOLDEŞ.

Născut pe plaiurile transilvănene (com. Albac, jud. Alba) la 4 martie 1942, A.G. a urmat cursurile Academiei de Muzică "Gh. Dima" din Cluj-Napoca, beneficiind de îndrumarea unor maeştrii precum Tudor Jarda, Liviu Comes, Dorin Pop. Începând din 1965 şi până la sfârşitul vieţii întreaga sa activitate (profesor de muzică, dirijor decor, decan, critic muzical) s-a legat de municipiul bihorean Oradea. Deţinând splendoarea specifică a unui star de dimensiune artistică internaţională, prin atuurile sale - sensibilitate, consecvenţă şi dragoste de semeni şi frumos, a ştiut să înalţe corole de minuni sonore împreună cu două formaţii de elită: Corul Filarmonicii de Stat din Oradea şi Ansamblul "Camerata Felix" - cea de-a doua corolă fiind în fapt creaţia sa de suflet dirijată cu pasiune timp de 25 de ani din 1980-2005, cu care a parcurs marile valori ale literaturii corale româneşti şi universale pe care apoi le-a restituit auditoriului.
Camerata Felix a adus oraşului de pe Crişul Repede un prestigiu legat de cântul coral pe care nu l-a mai atins până atunci şi nici ulterior.
Corul Filarmonicii s-a născut tot prin eforturile susţinute de A.G. - personalitate marcantă a culturii corale şi muzicale bihorene şi naţionale, a cărui prezenţă dăinuie în inimile şi sufletele celor pe care i-a format, a cărui imagine pluteşte cu siguranţă în fiecare repetiţie şi concert, printre rândurile coriştilor sau portativelor partiturilor.
Datorită lui, Oradea se poate mândri de acest cor, cu toate că ilustrul dirijor A.G. s-a stins, el va trăi prin generaţiile de muzicieni artişti şi dirijori pe care i-a format în decursul vieţii.
Aşa cum spunea Prof. Univ. Dr. Irina Odăgescu (Uniunea Compozitorilor din România) "A.G. a fost un dirijor cu adevărată vocaţie, un luptător pe altarul artei sunetelor, cea care este şi va rămâne liantul inefabil şi etern al sufletelor umane".
Colaborator permanent al cotidianului "Crişana" încă din 1965 concretizat prin peste 1000 de cronici muzicale, a reprezentat instituţii de marcă ale municipiului Oradea cum ar fi: Inspectoratul pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu, Filarmonica de Stat din Oradea, Primăria, Episcopia Ortodoxă Română şi Greco-Catolică. Preocupările lui fiind înţelegerea fenomenului muzical şi aducerea mesajului muzicii culte înalte şi atât prin cânt cât şi prin intermediul cuvintelor în sufletele şi cugetele iubitorilor pentru frumos.
Acum, în mod sigur continuă să dirijeze un cor al îngerilor "camerata coeli", care sună dumnezeieşte, iar soţia, Maria şi aceeaşi corişti fideli îi cântă Requiem Aeteram.