„Întâmplarea” care nu este întâmplătoare, legată de semnarea documentelor de predare-primire a noii Săli Polivalente din urbea noastră, făcută unilateral de dl ministru Cseke Attila, în lipsa unui reprezentant al Primăriei - trebuie decodificată politic.
Controverse
Independent, inteligent... impertinent
Miniștrii lui Ciucă sunt atât de buni, încât sunt interschimbabili, cu alte cuvinte se pricep la orice. De pildă, Marcel Boloș, deocamdată la Digitalizare, se pregătește să revină la Fonduri Europene. Încet, încet, miniștrii vor fi pe viață, nu pe portofolii.
- 17 Aprilie 2022
- Citeste
Concluziile blitzkriegului eșuat al lui Putin. Moralul, logistica, dotarea și corupția sunt principalele vulnerabilități ale armatei ruse
Ceea ce Rusia dorea să fie încă un „mic război victorios” s-a adeverit a fi cea mai sângeroasă conflagrație de la cel de al-Doilea Război Mondial. Contrar opiniilor enunțate la începutul intervenției, Kievul nu a căzut după nici după 48 de ore, nici după 72 de ore și nici după o lună. Ba mai mult, pierderile rușilor sunt mai numeroase decât după zece ani de război în Afganistan sau cele două războaie cecene. LARICS a analizat principalele cauze ale eșecului blitzkriegului rus în Ucraina.
- 13 Aprilie 2022
- Citeste
Independent, inteligent, impertinent
Deputatul PSD Ionel Floroiu spune că „Diaspora nu are nicio contribuție la dezvoltarea României”. Mai mult, parlamentarul ar vrea ca, dacă vor să voteze, românii din străinătate să fie obligați să vină în țară.
- 10 Aprilie 2022
- Citeste
Segregarea udemeristă
Începută din primele săptămâni postdecembriste, bine gândită încă din vara-toamna anului 1989 de un partid naționalist-extremist creat în ilegalitate, separarea profesională și instituțională a etnicilor maghiari din țara noastră de masa românilor a parcurs mai multe etape și a cunoscut diferite forme de manifestare. Mai întâi, a îmbrăcat haina durității, prin revolte locale, gen Târgu-Mureș și localitățile cu majoritate maghiară din județele Covasna și Harghita, parțial Mureș.
- 07 Aprilie 2022
- Citeste
Inteligent, independent, impertinent
Madam Dăncilă e iar ea însăși. Chiar crede că a însemnat ceva în politică și vrea să continue. Viorica a demisionat de la BNR, ăsta e deja un simptom suspect pentru România, și s-a înscris într-un nou partid politic.
- 03 Aprilie 2022
- Citeste
Viktor Orbán – un „Petrov” al Ungariei. Colaborarea premierului cu Securitatea ungară
Se pare că nici în Ungaria nu există coincidențe. Întrebarea care a frământat pe multă lume și de multă vreme este cum a ajuns Viktor Orbán atât de repede în prim plan și atât de sus? De unde lipsa de reacție a sistemului din Ungaria față de ascensiunea lui și menținerea la putere? De unde a apărut tânărul acesta provincial, absolut necunoscut, să vorbească pe 16 iunie 1989, printre cei (DOAR) șase vorbitori din piață, chiar înainte de abdicarea oficială a partidului-stat și de retragerea trupelor sovietice de ocupație, în fața celor 250 000 de oameni adunați în Piața Eroilor din Budapesta?
- 03 Aprilie 2022
- Citeste
Suveranismul lui Viktor Orban este… rus! (VIII). Budapesta – poarta de intrare în Europa a băncilor rusești și „punte” între serviciile secrete occidentale și rusești
La 30 decembrie 2021, Szijjártó Péter, ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, a primit ”Ordinul Prieteniei”, la Moscova, de la omologul său rus, Serghei Lavrov, pentru activitatea sa privind dezvoltarea legăturilor ruso-ungare. Acest ordin reprezintă cea mai înaltă recunoaștere pe care un cetățean străin o poate primi din partea Rusiei. Fondat în 1994, ”Ordinul Prieteniei” este acordat cetățenilor străini de către președintele Federației Ruse pe baza realizărilor în cooperarea reciprocă între națiuni.
- 01 Aprilie 2022
- Citeste
„Suveranismul” lui Viktor Orbán e… chinez! (VII). Ungaria – un partener înflăcărat al Chinei, în inima Europei
Vulnerabilitatea Ungariei se datorează instituțiilor de stat relativ slabe, care sunt în mare parte controlate de un partid de guvernământ din ce în ce mai autoritar și de vocea limitată a societății civile. Ușurința cu care Beijingul a facilitat capturarea elitei joacă un rol important în capacitatea Chinei de a cultiva factorii de decizie cheie, care, la rândul lor, sunt dornici de relații mai bune cu omologii lor chinezi.
- 31 Martie 2022
- Citeste
Pro-rusul și pro-chinezul Viktor Orbán (VI). Ungaria pe Drumul Mătăsii
Întrebarea este aceasta, în fața realităților tragice din Ucraina: Câte dintre acordurile de acest fel, semnate cu Rusia agresoare, mai sunt funcţionale sau valabile în contextul actualelor sancţiuni europene dispuse faţă de regimul opresiv Putin? Regimul Orban a investit și investeşte într-un cal mort precum Proiectul Trieste, majoritatea contractelor semnate de companii sau fonduri ruse au fost deja sau urmează a fi, cel mai probabil, reziliate…
- 30 Martie 2022
- Citeste