Favoritismele de care se bucură firma Selina din partea administraţiei Primăriei Oradea au în spate o veche tradiţie, inaugurată chiar de către viceprimarul Gheorghe Carp, pe vremea în care era managerul Spitalului Muncipal "Dr. Gavril Curteanu". Bunele relaţii ale lui Carp cu conducerea acestei companii datează încă din 2007, ele fiind conservate şi perpetuate în anii următori. Dovadă stau majoritatea lucrărilor încredinţate de către administraţia liberală a Primăriei firmei Selina, fără a cere în schimb performanţă şi calitate. Potrivit unui Raport de control al Curţii de Conturi din februarie 2008, aferent anului 2007, conducerea de atunci a Spitalului Municipal, în frunte cu Gheorghe Carp, se face responsabilă de o serie de ilegalităţi.


Astfel, se arată în documentul Curţii de Conturi, în urma controlului efectuat la spitalul vizat, inspectorii au constatat că au fost dispuse plăţi nelegale pentru serviciile de revizie şi reparaţii neefectuate de către SC Medical Expert Consulting SRL în cuantum de 15.748 lei, la care se adaugă dobânzile bancare în sumă de 757 lei. Pentru crearea prejudiciului răspunderea îi revine lui Gheorghe Carp, manager, care, în calitate de ordonator de credite, răspunde de angajarea şi utilizarea fondurilor bugetare, directorului financiar Mihaela Meşter, respectiv lui Nicolae Tarţa, director administrativ. În timpul controlului prejudiciul calculat în sumă de 16.505 lei a fost recuperat. În ce priveşte relaţia contractuală cu firma Selina, aici s-au înregistrat prejudicii în valoare de peste 634.900 lei. "Lucrările de instalaţii sanitare şi lucrările de ventilaţie au fost decontate, în mod eronat, ca fiind executate pe două contracte. Prin acceptarea la plată şi decontarea situaţiilor de plată care cuprind aceleaşi lucrări a fost creată o pagubă unităţii verificate în sumă de 265.975 lei", se arată în raportul de audit al Curţii de Conturi. Totodată, în urma verificării situaţiilor de lucrări întocmite de SC Selina au fost trecute în mod eronat lucrări de montaj covor PVC, în condiţiile în care această operaţiune a fost executată de altă firmă. Prin acceptarea la plată a unor lucrări neexecutate a fost creată o pagubă în sumă de 204.405 lei. În acelaşi raport, se mai arată că pentru covorul PVC "s-a decontat mai mult cu 15% decât preţul real" creându-se o pagubă de 20.045 lei. Întreaga răspundere pentru prejudiciul de 500.025 lei îi revine managerului Gheorghe Carp, lui Nicolae Ţarţa, director administrativ, respectiv Mihaelei Meşter, director financiar-contabil. În urma controlului efectuat, prejudiciul a fost recuperat. A mai ieşit la iveală faptul că aceleaşi tipuri de lucrări s-au licitat pe două contracte diferite. O altă abatere de la litera legii este "acceptarea la plată a unor lucrări neefectuate la termen". Beneficiara acestei politici este tot Selina. Din documentele verificate, inspectorii Curţii de Conturi au constatat că pe data de 21 decembrie 2007 s-a achitat firmei Selina suma de 133.000 lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de reparaţii executate la secţia de radiologie. Însă, la data efectuării controlului, adică 23 ianuarie 2008, s-a constatat că lucrările pentru care a fost emis ordinul de plată nu fuseseră executate. Răspunderea pentru abaterea constatată le revine tot celor trei membri ai bordului Spitalului Municipal. Şi alte firme par să fi fost favorizate de politica mult prea îngăduitoare a conducerii unităţii spitaliceşti. Se constată că firmei SC Colosseum Print i s-a decontat suma de 97.852 lei înainte de finalizarea lucrărilor pentru care a fost angajată.

Între timp, Gheorghe Carp a fost transferat la Primăria Oradea, urmat însă şi de Selina, care a primit în ultimul an importante lucrări în municipiu. Această mişcare a fost una inteligentă, dovadă stau lucrările de parcări, alei şi drumuri din oraş predate cu numeroase deficienţe.