Vân(z)area FC Bihor s-a încheiat înainte de a începe
Discuţiile întreprinse în ultimele zile pentru vânzarea FC Bihor au aprins toate mediile politice din Bihor. Nemulţumiţi de faptul că doar anumite cercuri de interese au acces la tratativele cu investitorii italieni, consilierii judeţeni ai PD-L au solicitat o informare scrisă despre aceste negocieri, refuzând, în lipsa asigurării unei transparenţe totale, să voteze noi sume pentru bugetul Clubului Sportiv FC Bihor.

Ieri, consilierii judeţeni au fost convocaţi într-o şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi aflându-se o nouă rectificare negativă, cu o singură excepţie însă: FC Bihor, pentru care s-au găsit din nou resurse financiare. În urmă cu o lună, CJ Bihor a alocat Clubului 350.000 lei, ieri, alţi 350.000 lei luând calea aceleiaşi echipe. Consilierii PD-L au condiţionat însă votul lor de prezentarea în scris din partea conducerii CJ Bihor a unei informări privind modul în care s-au derulat negocierile cu investitorii italieni veniţi să cumpere Clubul. "Noi aflăm din ziare că într-o zi se vinde, în altă zi că nu se mai vinde. Ne vom abţine de la vot, până nu vom primi o informare cu privire la discuţiile purtate", a declarat Ionel Avrigeanu, consilier PD-L. La fel de nemulţumit de faptul că a fost ţinut la distanţă de aceste discuţii este şi vicepreşedintele CJ Bihor, Kiss Alexandru, care a reproşat conducerii liberale faptul că a monopolizat aceste negocieri. "Cred că ar trebui să fim informaţi despre orice şansă care ni se oferă pentru a vinde Clubul. Până acum doar cei din conducerea CJ au discutat cu investitorii, nu şi consilierii judeţeni", le-a reproşat Kiss Alexandru colegilor de coaliţie, care au uitat să invite şi UDMR-ul la întâlnirea cu italienii. În acest context, pe viitor, Szabo Odon a propus ca şi consilierii judeţeni să fie prezenţi la viitoarele negocieri cu afaceriştii italieni. Însă, preşdintele CJ Bihor, Radu Ţîrle, i-a pus în temă că nu vor mai exista negocieri cu aceşti investitori. "Vineri, când m-am întors în ţară, am găsit o ofertă de cumpărare a Clubului. Am avut o întâlnire de 15 minute cu ei. Concluzia a fost că oferta investitorilor italieni nu poate fi acceptată. Am solicitat documente cu privire la seriozitatea lor. Concluzia a fost că nu pot aduce dovezi cu privire la bonitatea şi seriozitatea firmei. Ei nu sunt la prima tentativă de a cumpăra un Club. Tentative similare au mai fost la Prahova, Vâlcea şi Braşov. Eu, personal, nu vreau să mă mai întâlnesc cu ei", a precizat răspicat Radu Ţîrle.
Conform declaraţiilor consilierului judeţean Florin Birta, investitorii italieni au oferit 10 milioane euro atât pentru echipă, cât şi pentru Stadionul Municipal. "Le-am propus să vină o lună la Oradea şi să conducă Clubul. Am fost de acord ca antrenorul să intre în concediu şi să îşi aducă ei propriul antrenor. Însă, principala preocupare a italienilor a fost cine le plăteşte cazarea aici o lună. Când ai 30 de milioane de euro, nu ar trebui să te uiţi la 3.000 de euro", a declarat Florin Birta.

În consecinţă, oferta italienilor a fost respinsă de administraţia locală. După mai multe discuţii, dar şi o pauză de consultări cerută de consilierii democrat-liberali, s-a trecut la votarea proiectului de hotărâre privind rectificarea de buget. Cu toate că aleşii PD-L s-au abţinut de la vot, voturile consilierilor PNL, UDMR şi ale celor doi social-democraţi au fost suficiente pentru ca FC Bihor să primească 350.000 de lei.