Luni: A venit pe lume şi cea de a treia generaţie de politicieni din familia Băsescu. Deşi nici nu ştie cum o cheamă, micuţa Sofia - Anais, deja fostă Raisa, a devenit prilej de interminabile discuţii la tv. Principala problemă, cât primeşte mama, Eba adică, indemnizaţie maternală de la Parlamentul European. Ar fi fost o idee să i se ia, pe motiv că aşa vrea muşchii UE!

Marţi: S-ar părea că niciun scandal nu-i rezistă celui legat de Roşia Montană. După ce a trimis legea, care ar urma să dea drumul exploatării aurului în 2016, la Parlament, Victor Ponta spune că el, personal, o să voteze împotrivă. Păi, atunci, de ce a mai trimis-o? Fiindcă nu au putut uita că, pe vremea în care se afla în opoziţie, USL a promis că nu va da curs exploatării cu cianuri, câteva sute de români sunt deja, de o săptămână, în stradă. În disperare de situaţie, Puterea pune cărbunii aprinşi în mâna parlamentarilor. PSD cere referendum. Ponta spune că nu avea încotro... Cică, dacă nu ar fi aprobat proiectul scris de canadieni, România urma să plătească despăgubiri, nu în aur, ci în dolari. Lasă, că a mai angajat el ţara la plata unor despăgubiri pentru Bechtel şi nimeni n-a băut cianură pentru asta! Ca să rămâi prost de tot, a mai apărut şi un specialist în mine (o fi ortacu' lui Cozma?) care a decretat că "cianura e ecologică". Zice ăsta că, în 5-10 ani, vom putea pescui şi ne vom putea scălda în iazul celor de la Gold. OK! Dar numai cu condiţia să sară el primul.

Miercuri: Adrian Videanu şi Varujan Vosganian, doi foşti şi, probabil, viitori miniştri, sunt cercetaţi pentru că au vândut, la preţ preferenţial, gaz unui om de afaceri. Prejudiciul ar fi de milioane de euro şi se traduce cam aşa: "submiarea economiei naţionale". Cu cât e mai grandioasă încadrarea, cu atât e mai greu de dovedit. Lasă că ies ei cumva şi din beleaua asta. În fond, n-au făcut decât să sprijine afaceriştii autohtoni. Ce dacă, diferenţa de preţ a fost acoperită, într-un fel sau altul, din buzunarele noastre? Trebuie să le mulţumim d-lor miniştri că, datorită domniilor lor, mai merge ceva în ţara asta. Ce? Traficul de influenţă!

Joi: Suntem atât de săraci că până şi politicienii au ajuns să se bată pentru ciolan cu câinii de pe stradă. Noi n-am aflat încă, dar asta înseamnă că suntem morţi demult. Moartea tragică a unui copil muşcat de maidanezi a devenit subiect de politică naţională. De vină sunt toţi şi niciunul: Băsescu, Ponta, Oprescu, Ceauşescu, Antonescu (ăla executat acum o juma' de veac) etc. PDL cere demisii. Alţii pun la cale consultări populare. Unii se laudă cu soluţii pe cât de miraculoase pe atât de sângeroase. Concluzia e una singură, perfect valabilă pentru „România eternă, legi avem dar le aplicăm după cum ne vine nouă la socoteală. Şi copiii mor, câinii mor şi ei... Toţi, vorba unui clasic, se duc în paradis. Ceea ce înseamnă că iadul e plin de politicieni. Altfel nu se poate!

Vineri: Ce am spuns eu? Uite, vine un senator, chiar de la Bihor, şi zice că Parlamentul e o cireadă de "vite care votează". Ce votează? Nu contează! Ridică mâna după cum li se spune, pe linie de partid şi de stat. Mă tem că băiatul ăsta se va putea lăuda că a avut două mandate în Legislativ, primul şi ultimul. Asta în cazul fericit că apucă să-l termine pe primul. Cum să spui că Guvernul Ponta, cu care - teoretic - eşti părtaş, "lucrează pompieristic"? Sigur, asta dacă nu cumva misiunea ta în politică e să baţi şaua ca să... îl doară pe Ponta.

Sâmbătă: Ovidiu Silaghi, liberalul care aproape a ajuns iar ministru în România, a fost "transportat" la Bruxelles. E de-a dreptul şocant cum ştie USL să "externalizeze" corupţia prin oamenii săi, plasaţi în Parlamentul European. După strălucitul caz Severin, numai ăsta ne mai lipsea! Şi, tot aşa, după modelul patentat de Dan Voiculescu, DNA trebuie acum să ceară aprobarea PE pentru cercetarea ilustrului liberal. De unde şi vorba aia: "Decât în ţara mea ocnaş, mai bine la PE fruntaş!".

Duminică: Uite, n-am să spun nimic despre trecerea lui S.R.S. la PP-DD. Nici despre circul ţigănesc de la Costeşti, mai discret anul acesta din motive de criză şi "doliu regal". Dar zic că vicepremierul Dragnea a anunţat că şefii din instituţiile publice vor fi cei care vor avea salariul cel mai mare. Studiile, compentenţa, trecutul profesional nu mai contează. Primează numirea politică la comanda instituţiei! În plus, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici nu va mai putea să-i plaseze pe aceştia în slujbe la stat, decât cu aprobarea şefilor respectivelor instituţii. Atenţie, urmează o amplă reformă a ceea ce se numeşte administraţie publică locală! Cei rămaşi pe drumuri nu-şi vor găsi de lucru decât cu binecuvântarea celor numiţi de partid. Politizarea administraţiei merge mai departe, numa' ca, dracu' ştie de ce, nu mai zice nimeni nimic? Criza nu ţine de foame dar ne ţine de gură?