Statul este un cadru organizatoric al unui popor sau al unei societăţi, în cazul societăţilor multinaţionale, cum a fost URSS, Imperiul Habsburgic etc. Deci, un cadru organizatoric şi doar atât. Acest cadru organizatoric poate fi emanaţia poporului respectiv (şi doar în cazul statelor naţionale) sau poate fi impus din afară sau de alte forţe. Astfel, românii ardeleni se găseau în Imperiul Habsburgic fără voia lor, iar statul habsburgic nu reprezenta o emanaţie, o doleanţă sau o aprobare a lor.

 

De aceea statele naţionale libere sunt superioare, pentru că pot fi expresia libertăţii de alegere a popoarelor. Statele ideologice, cum au fost cele comuniste, nu erau decât cu titlul naţional, pentru că ele nu exprimau voinţa popoarelor în cauză. Ele au fost impuse de armata invaziei ideologice. Astfel, 99,99% dintre români nu erau comunişti şi nu doreau comunismul, care a fost impus împotriva voinţei lor. Aşadar, statul comunist român a fost un stat străin poporului român, pe care doar îl viola şi îl exploata după bunul plac al decidenţilor ideologici. În acelaşi timp, statul naţional, aşa cum mai este statul român actual, nu are resurse financiare proprii. Resursele lui financiare rezultă din impozitarea populaţiei, a activităţilor economice şi comerciale. La ora actuală, statul român îşi asigură resursele financiare pentru a susţine funcţionarea cadrului organizatoric (justiţie, învăţământ, sistem sanitar etc.), mai ales prin impozitarea populaţiei. Prin urmare, orice cheltuială în plus sau în minus se referă, în ultimă instanţă, la nivelul de impozitare a fiecărui cetăţean, la buzunarul fiecăruia.

Să ne întoarcem la statul comunist. Aşa cum spuneam, ne-a fost impus împotriva voinţei noastre, a părinţilor şi bunicilor noştri. Mai mult, a comis abuzuri grozave privind viaţa, demnitatea şi şansele de devenire a multor oameni, în numele ideologiei. Avem toată consideraţia pentru suferinţa nedreaptă a zeci de mii de persoane victime ideologice, dar noi nu avem nicio vină pentru suferinţele lor. Mai mult, a fi victimă este o suferinţă, dar nu este un merit. În afara celor care au luptat în munţi şi a celor care au vrut să fugă, dar au fost prinşi, nimeni nu poate invoca niciun merit, ci doar statutul de victimă. Dar şi noi, întregul popor, am fost victime, desigur altfel, dar victimele statului comunist care nu era al nostru. În acest caz, în spiritul adevăratei justiţii, o victimă are dreptul de a cere despăgubiri de la călăul său şi nu de la vecini, cunoscuţi şi necunoscuţi, care nu au nicio legătură cu suferinţa sa. Afirm aceasta deoarece, aşa cum am arătat, a lua bani de la stat înseamnă a lua prin intermediul impozitului bani din buzunarul fiecărui român. De aceea cererea lui Ion Diaconescu este de o imensă imoralitate.

Ce vină am eu, ce vină aveţi dumneavoastră, cititorii, ce vină au copiii noştri pentru a băga mâna în buzunar şi a face zestre de milionari în euro urmaşilor lui Diaconescu? Dacă s-a demenţiat antefinem şi o lepră de avocat vidanjor (îmi cer scuze de la adevăraţii avocaţi!) se foloseşte de el pentru a ciuguli un pot gras, atunci în justiţia română se poate orice. Se vor preta judecătorii la acest joc murdar? În fapt, este vorba şi de resursele pentru salariul lor! Niciun tribunal din lume nu poate condamna un popor să plătească pentru ce nu este vinovat. Doar tribunalele terorii, aşa cum au fost cele ideologice din anii 1950, pot face aşa ceva. Nu există niciun text de lege pentru aşa ceva. Cine şi în numele cărui principiu de drept îşi poate permite să facă transfer de vinovăţie? Vinovate, în mode real, sunt popoarele care au adus comunismul în România, impunându-l cu pistolul la ceafa românilor, şi persoanele concrete, nume cu nume, care, în numele ideologiei, au practicat această teroare. Cum pot argumenta judecătorii care dau asemenea verdicte de "vinovat, plăteşte statul (a se citi poporul) român"? Cum poate argumenta Europa un asemenea transfer de vinovăţie de pe umerii celor vinovaţi pe umerii celor nevinovaţi?

Din acest punct de vedere hotărârile tribunalelor U.E. privind tot felul de despăgubiri similare sunt abuzuri, la fel de grosolane ca şi cele ale tribunalelor staliniste. Încotro se îndreaptă structurile supranaţionale?

 

Globalizarea regională va căpăta apucături de Comintern, variantă cu sediul la Bruxelles? Ce drept real au tribunalele U.E. să condamne 22 de milioane de nevinovaţi să plătească pentru ceea ce nu sunt vinovaţi? Cine ar trebui să ne apere de aşa ceva? Păcat că Ion Diaconescu a fost fruntaşul unui partid politic! Aceştia au fost oamenii care au avut pretenţia de a conduce o ţară! Dă-le, Doamne, ce merită!