Absolvenţi cu atestate în regulă - De pe băncile liceului spre galeriile de artă
Oradea nu duce lipsă de talente. S-a văzut şi ieri, cu prilejul vernisajului lucrărilor de atestat ale elevilor din clasele a XII-a de la Liceul de Artă din Oradea. Cu acest prilej, au putut fi admirate în jur de 80 de lucrări de la toate secţiile, iar în finalul vernisajului a avut loc o prezentare de modă alcătuită din colecţiile elevilor de la secţia Creaţie vestimentară.
Expoziţia a cuprins lucrări de grafică publicitară şi grafică de şevalet, profesor coordonator Maria David; pictură de şevalet, prof. Ovidiu Sălăgean; creaţie vestimentară, prof. Újvárossy Gyöngyi; ceramică, prof. Jankó Szép Noémi; arhitectură, prof. Rodica Moisi şi design industrial, prof. Bella Szfura. De la clasa de arhitectură, de exemplu, şi-au prezentat lucrările în jur de 13-14 elevi. Printre ei s-a numărat şi Mira Huza, care a creat un pavilion expoziţional, la care a lucrat aproximativ patru zile. "La această machetă am folosit scobitori, pioneze, carton şi plastic. M-am inspirat din forme organice şi am ajuns la lucrarea finală care reprezintă o libelulă", ne-a declarat autoarea lucrării. Paul Beniamin Pop a realizat un spaţiu expoziţional folosind doar lemn şi sticlă. „Această lucrare este o variantă pentru acest oraş, întrucât este nevoie de un spaţiu în care artiştii orădeni să-şi poată expune lucrările", ne-a declarat tânărul artist. O altă expozantă, Gabriela Indrie, a realizat o lucrare ce reprezintă o arhitectură organică, inspiraţia fiind frunzele copacilor din împrejurimi. Interesantă a fost şi creaţia lui Sebastian Suciu, care a creat un hotel înalt de 404 metri, cu 67 de etaje. "În lucrarea mea m-am inspirat din Arhitectura dinamică a lui David Fisher. Două zile am lucrat la această machetă, la care am folosit lemn şi carton", ne-a declarat Sebastian Suciu. În total, în jur de 80 de lucrări de la toate secţiile au putut fi admirate în cadrul vernisajului, iar la final a avut loc o prezentare de modă cu colecţiile elevilor de la secţia Creaţie vestimentară.
"Este vernisajul cu lucrările elevilor din clasele a XII-a, care au susţinut examenul de atestare a competenţelor profesionale. În 17 mai a fost susţinerea teoretică, iar în 18 mai lucrarea practică legată de susţinerea teoretică", ne-a declarat prof. Doina Tătar, şefa Catedrei de Arte Plastice.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.