În sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor, joi, 21 noiembrie, de la ora 17.00, va avea loc lansarea cărții „Ruperea blestemului / Revoluția Română din decembrie 1989”, susținută de Cătălin Ranco Pițu.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Universitatea din Oradea – Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir” Oradea și Editura Litera, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Municipiului Oradea, organizează lansarea cărții „Ruperea blestemului / Revoluția Română din decembrie 1989”, susținută de Cătălin Ranco Pițu, autorul cărții și fost procuror militar șef al Secției Parchetelor Militare din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Evenimentul va avea loc joi, 21 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr.1/A) și va fi moderat de prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal.

Intrarea la eveniment este gratuită, în limita a 150 de locuri!

Cătălin Ranco Pițu, născut în 1973, la Timișoara, este o personalitate marcantă a magistraturii militare românești, specializat în drept penal și criminalistică. De-a lungul unei cariere de peste două decenii, a investigat cu meticulozitate evenimentele din decembrie 1989, culminând cu semnarea rechizitoriului în Dosarul Revoluției. În această calitate, Pițu a contribuit la trimiterea în judecată a unor lideri de rang înalt, precum Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu, pentru infracțiuni contra umanității.