Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) desfășoară în această perioadă controlul în teren verificările fiind făcute pe un eșantion de cereri, extras de APIA din totalul fermierilor care au depus cerut subvenții pentru anul 2018.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) desfășoară în această perioadă controlul în teren verificările fiind făcute pe un eșantion de cereri, extras de APIA din totalul fermierilor care au depus cerut subvenții pentru anul 2018.
Măsura are scopul să protejeze contribuabilii de bună-credinţă, care vor evita astfel riscul depunerii de cereri pentru corectarea erorilor din documentele de plată sau de calculare a obligaţiilor fiscale accesorii în cazul nevalabilităţii plăţii.
Prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR 2018), în luna iulie, fermierii vor putea depune proiectele pentru accesarea de fonduri europene. Printre submăsurile care urmează a fi demarate se numără şi Submăsura 6.1 - „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.
Legea va fi însoțită de prevederi privind investițiile pentru zona montană, înființarea centrelor de sacrificare a animalelor, de colectare, spălare si prelucrare de lână de oaie.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va exclude de la plata subvențiilor agricole pe cei care încearca să obțină subvenții fără a avea calitatea de fermier activ.
Termenul legal, prevăzut de regulamentele europene, până la care pot fi plătite subvențiile aferente anului de cerere 2017 este 30 iunie 2018.
În ghidul caselor de marcat electronice publicat de ANAF pe site-ul propriu pot fi găsite informaţii legate de înregistrarea caselor de marcat şi proceduri legate de certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a casei de marcat în etapa operaţională a Registrului de evidenţă al AMEF.
Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice se depune până la data de 15 iulie 2018, inclusiv.
IMM-urile vor beneficia de un acces mai rapid și la costuri mai mici la finanțarea prin piețele de capital, potrivit unei recente propuneri a Comisiei Europene (CE). Inițiativa se înscrie în cadrul agendei Uniunii piețelor de capital și va facilita extinderea și dezvoltarea firmelor de dimensiuni reduse.
Producătorii primari care doresc să-şi promoveze mai eficient produsele, să se integreze mai uşor în lanţul agroalimentar şi să crească valoarea adăugată a produselor pot accesa sprijinul aferent Submăsurii 4.2 ,,Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole”.