Obligația de a transmite anumite date Fiscului revine utilizatorilor aparatelor de marcat electronice fiscale și este inclusă în HG nr. 804/2017.

Obligația de a transmite anumite date Fiscului revine utilizatorilor aparatelor de marcat electronice fiscale și este inclusă în HG nr. 804/2017.
Fermierii pot beneficia de aceste fonduri cu condiţia să fie grupuri de producători care se încadrează în definiţia IMM-urilor.
Plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal se fac în lei, la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro.
Potrivit unei informări a Agenţiei Naţionale de administrare Fiscală (ANAF), depunerea Formularului 230 nu este obligatorie, însă cei care doresc - pot face acest lucru până la data de 25 mai 2018.
Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (CJAPIA) Bihor informează potenţialii beneficiari că, astăzi, 2 mai, este ultima zi de depunere a Cererilor de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, conform prevederilor HG nr. 1179/2014, cu modificările și completările ulterioare.
Carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol este valabil 7 ani și conține 7 file, câte una pentru fiecare an de valabilitate.
Fermierii care efectuează transport rutier de produse agricole vegetale pe drumurile publice trebuie să ştie că au fost aduse o serie de modificări la Legea nr. 108/2014.
Programul de finanțare poate fi accesat de către antreprenorii care nu au mai desfășurat în anul anterior sau în 2018, până la data depunerii proiectului, aceeași activitate prin intermediul unei alte întreprinderi mici sau mijlocii.
Potrivit calendarului stabilit de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), la data de 25 aprilie vor deveni scadente o serie de declaraţii şi plăţi.
Din această lună, microintreprinderile au posibilitatea de a opta să aplice prevederile Titlului II – ”Impozitul pe profit” din Codul fiscal, cu îndeplinirea concomitentă a unor condiţii legate de valoarea capitalului social şi a numărului de salariaţi.