Eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale se solicită de către debitor în baza unei cereri depuse la registratura unităţii fiscale competente sau comunicată prin poşta, cu confirmare de primire.

Eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale se solicită de către debitor în baza unei cereri depuse la registratura unităţii fiscale competente sau comunicată prin poşta, cu confirmare de primire.
Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017 se va finaliza la 15 mai 2017, dată până la care nu se aplică penalităţi.
Noutăţile sunt cuprinse în OPANAF nr. 1232/2017 privind modificarea şi completarea OPANAF nr. 3699/2015 pentru aprobarea Procedurii de soluţionare a deconturilor cu sume negative de TVA cu opţiune de rambursare, publicat în Monitorul Oficial nr. 262/2017.
APIA informează fermierii cu privire la obligaţia de a respecta normele de ecocondiţionalitate (GAEC 6.2), conform cărora este interzisă arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum şi a vegetaţiei pajiştilor permanente. Nerespectarea prevederilor legale este sancţionată cu amenzi de până la 50.000 lei.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) reaminteşte contribuabililor care au optat pentru calculul, declararea şi plata impozitului pe profit anual, cu plăţi anticipate, efectuate trimestrial, că au obligaţia de a efectua plata anticipată privind impozitul pe profit, aferentă trimestrului I 2017, până marţi, 25 aprilie 2017.
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor a aplicat, în perioada care a trecut, un număr de 45 de sancțiuni dintre care 22 amenzi contravenționale în valoare totală de 66 440 lei, fiind retrase de la comercializare aproximativ 500 kg produse alimentare și blocate de la comercializare peste 600 animale.
Potrivit Legii nr. 54/2016, publicată în Monitorul Oficial din 10 aprilie, Registrul agricol național (RAN) reprezintă sistemul informatic centralizat care gestionează conținutul în format electronic al registrelor agricole de la nivelul unităților administrativ-teritoriale.
Fermierii cu vârsta de până la 40 ani au posibilitatea de a accesa fonduri europene nerambursabile de până la 50.000 euro prin intermediul Submăsurii 6.1 – „Instalarea tinerilor fermieri”, din cadrul PNDR 2020.
Scopul Schemei de sprijin, publicată recent de Ministerul Agriculturii pe propriul site, este acela de a acorda sprijin financiar pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală, denumită în continuare SDL, implementată de Grupul de Acţiune Locală (GAL).
Producătorii agricoli din sectorul vegetal vor beneficia de sprijin financiar pentru culturile amplasate pe teren arabil, pentru anul de plată 2016.