APIA a publicat recent Schemele de plăţi, din fonduri europene şi naţionale, pe care fermierii români le pot accesa în cadrul Campaniei de depunere a cererilor unice, aferente anului 2017.

APIA a publicat recent Schemele de plăţi, din fonduri europene şi naţionale, pe care fermierii români le pot accesa în cadrul Campaniei de depunere a cererilor unice, aferente anului 2017.
APIA a publicat recent schemele de plăţi, din fonduri europene şi naţionale, pe care fermierii romani le pot accesa în cadrul Campaniei de depunere a cererilor unice, aferente anului 2017.
Plata rentei viagere agricole se efectuează într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată prin raportarea la cursul mediu de schimb valutar calculat de Banca Naţională a României din anul pentru care aceasta se datorează, prin mandat poştal sau virament bancar.
Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi intervenţie pentru Agricultură (CJAPIA) reaminteşte fermierilor că subvențiile din 2017 se acordă în baza cererii unice de plată depuse la APIA în perioada 1 martie - 15 mai 2017.
Femeile care vor să facă afaceri nu vor mai primi cei până la 50.000 de lei, ajutor nerambursabil în Programul Femeia Manager, ci vor fi urma cursuri, workshopuri şi traininguri pentru dobândirea şi dezvoltarea cunoştilor antreprenoriale.
Campania unică de plată 2017 începe astăzi, 1 martie, şi durează până la termenul limită 15 mai 2017, perioadă în care fermierii îşi pot depune cererile unice de plată, fără penalităţi, la Centrul Judeţean/Local APIA.
Tânărul fermier este o persoană cu vârsta de până la 40 de ani la momentul depunerii cererii de finanțare, care deține competențe și calificări profesionale în domeniul în care proiectul se va implementa și care se stabilește pentru prima dată într-o exploatație agricolă ca șef al respectivei exploatații.
Sesiunea de depunere a cererilor de sprijin pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, aferentă Submăsurii 8.1, a fost prelungită până la data de 31 martie 2017, ora 16.00.
Intrastat este un sistem statistic de colectare a datelor privind comerţul cu bunuri între ţările din Uniunea Europeană.
Potrivit legii, răspunderea pentru aplicarea necorespunzătoare a reglementărilor contabile revine directorului economic, contabilului-şef sau altei persoane împuternicite să îndeplinească această funcţie, împreună cu personalul din subordine.