Potrivit Comunicatului ANAF, contribuabilii mijlocii sunt administraţi, începând cu 1 ianuarie 2017, de către Administratiile pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul Directiilor Generale Regionale ale Finanţelor publice.

Potrivit Comunicatului ANAF, contribuabilii mijlocii sunt administraţi, începând cu 1 ianuarie 2017, de către Administratiile pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul Directiilor Generale Regionale ale Finanţelor publice.
Persoanele fizice autorizate (PFA) sau firmele care vor să deschidă afaceri în domeniul alimentaţiei publice ori vor să le dezvolte au la dispoziţie mai multe tipuri de finanţări, europene sau de stat.
Corectarea declarațiilor fiscale se face de către contribuabil, ori de câte ori se constată erori în declarația depusă, constatarea erorilor putând fi făcută fie de către unitatea fiscală de administrare în procesul de prelucrare a formularelor, fie de către contribuabil, ulterior depunerii declarației.
Producătorii agricoli din sectorul vegetal vor beneficia, pentru anul de plată 2016, de sprijin financiar pentru culturile amplasate pe teren arabil.
Cotele contribuțiilor sociale pe care trebuie să le achite angajatorii și salariații sunt stabilite potrivit prevederilor Codului fiscal.
Raportarea impozitului pe profit se face prin intermediul Formularului 101, contribuabilul având obligaţia de a depune documentul la unitatea fiscală în a cărei evidență fiscală contribuabilul este înregistrat ca plătitor de impozite, taxe și contribuții.
Antreprenorii cu firme mici si mijlocii (IMM) din România vor putea obţine ajutoare nerambursabile de la stat de până la 250.000 de lei (circa 55.000 Euro) pentru investiţii, în cadrul noului Program Comerţ 2017.
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bihor reaminteşte contribuabililor că data de 28 februarie 2017, inclusiv, reprezintă termenul limită de depunere pentru Formularul 205 şi Formularul 207, declaraţii informative care trebuie depuse de plătitorii de venituri cu reţinere la sursă.
Prin intermediul submăsurii 6.2, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), fermierii şi antreprenorii români vor putea accesa în 2017 fonduri europene în valoare de până la 70.000 de euro pe proiect .
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) precizează că, pentru a beneficia de subventiila acordate in campania 2017, fermierii trebuie să deţină cel puţin un hectar de teren.