Prin intermediul submăsurii 6.2, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), fermierii şi antreprenorii români vor putea accesa în 2017 fonduri europene în valoare de până la 70.000 de euro pe proiect .

Prin intermediul submăsurii 6.2, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), fermierii şi antreprenorii români vor putea accesa în 2017 fonduri europene în valoare de până la 70.000 de euro pe proiect .
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) precizează că, pentru a beneficia de subventiila acordate in campania 2017, fermierii trebuie să deţină cel puţin un hectar de teren.
Entităţile care nu au desfăşurat activitate de la constituire până la 31 decembrie 2016 – trebuie să depună în acest sens la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice o declaraţie pe propria răspundere a persoanei care are obligaţia gestionării entităţii.
Veniturile pentru care există obligaţia depunerii formularului 205 sunt cele din dividende, dobanzi, lichidarea unei persoane juridice, din premii, din jocuri de noroc cu impunere finala precum şi veniturile din alte surse aşa cum sunt menţionate la art. 114 respectiv art.117 din Codul fiscal.
Sesiunea de primire a proiectelor a fost lansată la data de 15 decembrie 2016 şi are ca dată limită de depunere 15 mai 2017, ora 16.00.
Prin intermediul Submăsurilor 16.4 și 16.4a, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), solicitanții au la dispoziție fonduri totale de două milioane de euro pentru crearea unor lanțuri scurte de aprovizionare a produselor agricole și pomicole.
Prin intermediul acestei scheme se vor acorda ajutoare de stat destinate dezvoltării activităţii de creştere a porcinelor şi al menţinerii cel puţin a nivelului actual de producţie.
Potrivit Ordinului Ministerului Finanțelor Publice (MFP) nr. 166/2017, firmele sunt obligate să depună situațiile financiare pentru anul 2016 în cel mult 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, mai precis până la 30 mai 2017.
DSVSA Bihor prin personalul de specialitate va demara ample acțiuni de control, pentru verificarea respectării condițiilor de biosecuritate în toate exploatațiile comerciale avicole.
Procedurile privind înregistrarea în scopuri de TVA şi anularea, din oficiu, a înregistrării în scopuri de TVA, dar şi criteriile pentru condiţionarea înregistrării în scopuri de TVA, pot fi consultate pe site-ul ANAF..