Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (CJAPIA) Bihor informează că, până la data de 9 martie 2020, au fost depuse un număr de 2.665 cereri unice de plată.

Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (CJAPIA) Bihor informează că, până la data de 9 martie 2020, au fost depuse un număr de 2.665 cereri unice de plată.
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) recomandă firmelor și contribuabililor persoane fizice să depună declarațiile fiscale online și să folosească celelalte metode de comunicare la distanță, „în contextul răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19)”.
Creșterea caprelor este o activitatea pentru care fermierii sunt sprijiniți cu subvenție prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
La solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2020, pentru Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor - pachetul a) porcine sau pachetul b) păsări.
Corectarea erorilor cuprinse în situaţiile financiare anuale şi raportările contabile anuale se poate efectua doar cu respectarea prevederilor legale.
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bihor informează contribuabilii că acest formular se utilizează atât pentru declararea impozitului pe veniturile realizate și a contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2019, cât și pentru estimarea obligațiilor datorate pentru anul 2020. Termenul de depunere a Declarației unice este 25 mai 2020.
Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că fermierii depun o singură cerere unică de plată, chiar dacă aceştia utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.
Pentru obţinerea vizei aferente anului 2019, rentierii agricoli se pot prezenta, în perioada 2 martie - 31 august, personal ori prin mandatar/curator/tutore, la oricare Centru judeţean al APIA.
Propunerile oficiale de proceduri, scoase în dezbatere de Ministerul Economiei, prevăd semnarea contractelor de finanțare de la 31 iulie 2020. Firmele mici și mijlocii vor putea obține fonduri nerambursabile de la stat, de până la 450.000 de lei (aproape 94.000 euro) fiecare în cadrul Programului Microindustrializare 2020.
Prin această schemă se acordă sprijin financiar pentru înființarea de plantaţii forestiere, respectiv realizarea de trupuri de pădure și perdele forestiere de protecție.