Codul de procedură fiscală stipulează că, în cazul creanţelor fiscale administrate de organul fiscal central, prin domiciliu fiscal pentru persoanele juridice se înţelege sediul social sau locul unde se exercită gestiunea administrativă şi conducerea efectivă a afacerilor, în cazul în care acestea nu se realizează la sediul social declarat, respectiv adresa unde îşi au domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuiesc efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice.
Economie
ANSVSA. Sacrificarea porcilor în perioada sărbătorilor - Măsuri de prevenire, supraveghere și control
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus, în vederea evitării răspândirii virusului pestei porcine africane (PPA), în special în perioada Sărbătorilor de Iarnă, o serie de măsuri de prevenire, supraveghere și control al bolii.
- 25 Noiembrie 2019
- Citeste
MFP. Utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale - Precizări necesare
Operatorii economici care încaseazã, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amãnuntul, precum şi a prestãrilor de servicii efectuate direct cãtre populaţie, sunt obligaţi sã utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
- 24 Noiembrie 2019
- Citeste
ANAF. Operaţiuni intracomunitare - Obligaţia de înregistrare în scopuri de TVA
Dacă nu sunt înregistrate şi nu au obligaţia să se înregistreze normal în scopuri de TVA (conform 316 din Codul fiscal), anumite categorii de persoane au obligaţia să solicite înregistrarea în scopuri de TVA pentru achiziţii intracomunitare sau pentru servicii.
- 21 Noiembrie 2019
- Citeste
MADR. Fonduri suplimentare pentru zootehnie
Ministerul Agriculturii a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute plafoanele alocate pentru fiecare sprijin cuplat, pentru fiecare specie pentru care se plătește această schemă.
- 20 Noiembrie 2019
- Citeste
MADR. Pentru crescătorii de ovine - Plata subvenţiei pentru lână – de la finele lunii noiembrie
Crescătorii de ovine care s-au înscris în Programul de ajutor de minimis pentru lână au avut obligația să depună la direcțiile pentru agricultură județene, până la data de 1 noiembrie 2019, documentele doveditoare privind comercializarea lânii către centrele de colectare/procesare, direct sau printr-un intermediar.
- 19 Noiembrie 2019
- Citeste
MADR. Programul Tomate - Fonduri suplimentare de aproape 60 milioane lei
Prin acest act normativ se modifică resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzute de H.G.nr. 107/2019. Suma alocată pentru plățile care vor fi făcute fermierilor crește de la 233.190.000 lei la maximum 292.925.517,8 lei
- 18 Noiembrie 2019
- Citeste
ANAF. Certificatul de atestare fiscală - Propunere de modificare a procedurii de eliberare
Potrivit Referatului de aprobare a actului normativ, modificările succesive aduse Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, au condus la necesitatea armonizării procedurii de eliberare a certificatului de atestare fiscală cu noile prevederi ale Codului de procedură fiscală modificat.
- 17 Noiembrie 2019
- Citeste
Serviciile de plăți - De luna viitoare, noi reguli
Legea care vizează actualizarea cadrului normativ privind serviciile de plată, publicată recent în Monitorul Oficial, transpune în legislația noastră directiva europeană 2366/2015, potrivit căreia furnizorii de servicii de plată vor avea o serie de obligații suplimentare, toate pentru garantarea unor servicii de plată eficiente.
- 14 Noiembrie 2019
- Citeste
ANAF. Impozitul pe venit – Stabilirea din oficiu de cãtre Fisc
Prevederile Ordinului nr. 2.862/2019, publicat în Monitorul Oficial nr. 897/6 noiembrie 2019, se aplică pentru stabilirea din oficiu a impozitului anual datorat de persoanele fizice pentru veniturile realizate începând cu anul fiscal 2018.
- 13 Noiembrie 2019
- Citeste