Potrivit Ordonanței Militare nr. 3/24.03.2020, pe perioada stării de urgență, este permisă ”deplasarea pentru realizarea de activități agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comecializarea de produse agro alimentare”.

Potrivit Ordonanței Militare nr. 3/24.03.2020, pe perioada stării de urgență, este permisă ”deplasarea pentru realizarea de activități agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comecializarea de produse agro alimentare”.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) desfășoară activități de control pentru a verifica modalitatea în care cerințele privind siguranța alimentelor sunt respectate, iar operatorii din sectorul alimentar și-au stabilit ghiduri de bune practici.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) desfășoară activități de control pentru a verifica modalitatea în care cerințele privind siguranța alimentelor sunt respectate, iar operatorii din sectorul alimentar și-au stabilit ghiduri de bune practic
Piețele financiare globale sunt pe cale să aibă o nouă săptămână agitată, indicele londonez FTSE 100 scăzând cu peste 4% pe măsură la debutul ședinței, în siajul piețelor bursiere din Asia. La București, indicele BET a scăzut sun pragul de 7.000 de puncte, minusul fiind de peste 5% la ora 11.00.
Având în vedere instituirea stării de urgență pe teritoriul României, necesitatea prevenirii răspândirii infecţiilor provocate de noul coronavirus (COVID-19), dispozițiile Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase, precum şi asigurarea sănătăţii şi securităţii în muncă la nivelul fermei, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) vine în sprijinul fermierilor cu o serie de recomandări.
Începând cu data de 17 martie 2020, după efectuarea unei analize de risc, raportat la evoluția virusului SARS CoV-2, la nivelul tuturor structurilor județene și teritoriale, DSVSA Bihor a implementat Planul de măsuri specifice necesare prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2.
Activitatea de relații cu publicul se desfășoară online prin intermediul adreselor de e-mail, telefonic sau prin servicii de poștă/curierat, iar datele de contact se regăsesc pe site-ul www.apia.org.ro.
Încă de la primele informații cu privire la riscul de răspândire a infecției cu COVID - 19, în fiecare unitate fiscală au fost asigurate produse igienico-sanitare, iar stocurile sunt reînnoite permanent.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat recent un nou Ghid privind întocmirea şi utilizarea principalelor documente financiar - contabile, precum şi contravenţiile şi sancţiunile prevăzute de Legea contabilităţii.
Ordonanța nr. 6/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal transpune prevederile Directivei (UE) 1910/2018 prin care se instituie un cadru comun de reglementare la nivelul UE pentru următoarele operațiuni: simplificarea pentru stocurile la dispoziția clientului, alocarea transportului pentru tranzacțiile în lanț, condițiile de aplicare a scutirii de TVA pentru livrările intracomunitare.