AIPPIMM: Programul SRL-D 2016 - Termen la cea de-a doua sesiunea de înscrieri
Tinerii debutanţi în afaceri pot primi anul acesta până la 10.000 de euro, bani nerambursabili, pe care îi pot solicita în cadrul sesiunii de înscrieri care are ca termen limită data de 14 septembrie, ora 20.00.
Potrivit Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri se adresează tuturor celor care desfăşoară activitate economică pentru prima dată, prin intermediul unei societăţi cu răspundere limitată debutantă (SRL-D). Astfel, aceştia pot depune proiecte pentru a primi un credit nerambursabil de până la 10.000 de euro din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care se face dovada surselor de cofinanţare. Concret, întreprinzătorii debutanţi în afaceri au posibilitatea de a obţine, prin intermediul Programului SRL-D, o finanţare nerambursabilă, pentru planurile de afaceri, de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, însă de cel mult 45.245 de lei de beneficiar (aproximativ 10.000 de euro). În acelaşi timp, este necesară o contribuţie proprie sau un credit bancar de minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile.
Înscrierea proiectelor în program se face, conform Ordinului MECRMA nr. 839/2016, numai online, până la data de 14 septembrie inclusiv, pe site-ul www.aippimm.ro, pe bază de user şi parolă. După crearea contului de înscriere, aplicaţia trimite automat pe adresa de e-mail a solicitantului un mesaj şi un link de confirmare. După confirmare, aplicaţia de înregistrare a planului de afaceri devine activă pentru completarea online a planului de afaceri şi încărcarea în aplicaţie a documentelor solicitate. Astfel, aplicanţii trebuie să încarce online următoarele documente (fotocopii semnate de reprezentantul legal/împuternicit, cu precizarea „conform cu originalul”): certificat de înmatriculare SRL-D; copie B.I./C.I. asociat/administrator; cerere-tip de acord de principiu pentru finanţare; situaţiile financiare ale solicitantului; certificat constatator extins, inclusiv online, emis de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă tribunalul unde îşi are sediul societatea, în care să se menţioneze acţionarii, reprezentanţii legali ai societăţii, punctele de lucru, domeniile de activitate precum şi activităţile autorizate ale societăţii; declaraţie cu privire la ajutoarele de stat şi de minimis primite; declaraţie pe propria răspundere privind încadrarea în categoria IMM; calcul întreprinderi partenere și legate (dacă este cazul); documentul care să ateste că asociatul/administratorul a urmat/urmează un curs de antreprenoriat (dacă este cazul); documentul care să ateste că asociatul/administratorul SRL-D a avut calitatea de şomer sau absolvent în anul precedent şi/sau în anul curent înregistrării SRL-D la Registrul Comerţului (dacă va fi cazul). Printre investiţiile eligibile se numără: investiţiile în active corporale referitoare la terenuri destinate activităţii pentru care s-a solicitat finanţarea, construcţii, achiziţionarea de spaţii, achiziţionarea de mobilier, echipamente tehnologice, maşini, utilaje etc, respectiv investiţii în active necorporale referitoare la: brevete de invenţie, design industrial, mărci de produse şi servicii (francize, etichetare ecologică, licenţe si software etc.), realizare site (maximum 10.000 de lei). De precizat că bugetul total alocat programului este de 22,7 milioane de lei, iar autorităţile estimează că de sprijinul nerambursabil vor beneficia cel puţin 501 persoane care desfăşoară pentru prima dată activitate economică.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.