De azi, depunerea proiectelor pentru măsura 141 "Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă"
Sprijinul acordat în cadrul măsurii este în totalitate nerambursabil si are ca scop dezvoltarea exploataţiilor agricole care produc în principal produse agricole vegetale si animale (materie primă) pentru consum uman si hrana animalelor.
Beneficiari eligibili
Contribuţia publică aferentă Măsurii 141 este de 476.077.390 Euro, din care 20% - contribuţia Guvernului României, respectiv 80% - contribuţia Uniunii Europene. Sprijinul acordat în cadrul măsurii este în totalitate nerambursabil si are ca scop dezvoltarea exploataţiilor agricole care produc în principal produse agricole vegetale si animale (materie primă) pentru consum uman si hrana animalelor. Sunt eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin Măsura 141 persoanele fizice în vârstă de până la 62 de ani (neîmpliniţi la data depunerii Cererii de finanţare), care desfăsoară activităţi economice, în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă: are o dimensiune economică cuprinsă între 2 si 8 UDE; este situată pe teritoriul ţării; este înregistrată în Registrul fermelor/Registrul agricol; comercializează o parte din producţia agricolă obţinută. Persoanele fizice autorizate în condiţiile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 cu completările şi modificările ulterioare, trebuie să deţină, până la data semnării Deciziei de finanţare, ca activitate principală, una din activităţile prevăzute la capitolul "Agricultură din cod CAEN Rev. 2."
Verificarea dosarului
Prin Măsura 141 se acordă sprijin public nerambursabil de 1.500 de Euro/an/fermă de semi-subzistenţă. Sprijinul se acordă pentru o perioadă de cinci ani, unui singur membru al familiei, pentru aceeasi exploataţie agricolă. Dosarul cererii de finanţare conţine Cererea de finanţare însoţită de Planul de afaceri şi documentele justificative, legate într-un singur dosar, astfel încât să nu permită detaşarea şi/sau înlocuirea acestora. Formularul standard al Cererii de finanţare este prezentat în Anexa 1 la Ghidul de finanţare si este disponibil în format electronic, la adresa www.madr.ro. Dosarul cererii de finanţare, întocmit în două exemplare - original si o copie - împreună cu formatul electronic al Cererii de finanţare (CD) se depun la Direcţia pentru Agricultură si Dezvoltare Rurală (DADR) unde are loc implementarea proiectului. Important! Solicitantul trebuie să se asigure că rămâne în posesia unui exemplar complet al Dosarului cererii de finanţare în afara celor 2 exemplare pe care le depune. Şi un ultim aspect: data limită de depunere a cererilor de finantare: 30 iunie a.c., ora 12.00.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.