Program de regenerare urbană - Clădire nouă în Parcul Traian
Începând din anul 2018, Primăria Oradea a demarat proiecte de regenerare urbană, prin reconfigurarea unor zone aflate în paragină, fie prin demolarea unor clădiri dezafectate, fie prin preluarea unor terenuri și regândirea întregului spațiu ca o zonă utilă și plăcută pentru locuitorii acelei zone.
În cadrul acestui amplu program de regenerare urbană are loc și reconfigurarea zonei de pe strada Parcul Traian nr. 14. În acest sens, a fost aprobat Planul Urbanistic de Detaliu şi contractul de parteneriat cu firma La Casa Oradea, în vederea edificării unei construcții noi pe terenul deținut în cote-părți pe strada Parcul Traian nr. 14. Potrivit municipalităţii, viitoarea clădire dintre Baroul de avocați și Palatul Justiției (unde a fost sediul PDL Bihor) va avea funcțiuni multiple, preponderent spații de birouri, dar și comerciale. Scopul acestui proiect este restructurarea urbană a amplasamentului celor trei parcele situate între străzile George Enescu și Franz Schubert și construirea de clădiri multifuncționale cu un regim de înălțime permis de reglementările urbanistice, care să se integreze atât funcțional, cât și volumetric în stilul architectural al Pieței Parcul Traian. Într-o primă etapă se va realiza clădirea multifuncțională în regim de înălțime P+3E+M, aferentă imobilului situat pe str. Parcul Traian nr. 14. Astfel, în perioada următoare urmează să se elaboreze documentația de proiectare la faza studiu de fezabilitate pentru prima clădire, situată înspre Baroul de avocați. Întocmirea proiectului tehnic de execuție intră în atribuțiile S.C. La Casa S.R.L. Oradea. Lucrările la nivel de construcție „în roşu" se vor executa în urma organizării procedurilor de achiziție, prin contribuția la cheltuieli în temeiul cotelor de proprietate ale celor doi coproprietari: 39,50% Municipiul Oradea, respectiv 60,50% S.C. La Casa S.R.L. Ulterior se vor realiza și clădirile aferente imobilelor situate pe str. Parcul Traian nr. 12 și str. Fr. Schubert nr. 1-3. Odată finalizat proiectul de regenerare urbană, acesta poate deveni un model de bună practică pentru supraînălțarea și alinierea imobilelor din zona centrală a municipiului.
Cine e arhitectul care-si pune semnatura pe acest proiect oribil? Chiar nu aveti nici o farima de mindrie profesionala? De primarie ce sa mai vorbim....