Proiect aprobat de Comisia de Urbanism - Supermarket în Cartierul Tineretului
Comisia Municipală de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CMUAT) a avizat, săptămâna trecută, construirea unui supermarket Lidl în Cartierul Tineretului. Zona vizată este momentan ocupată de un teren viran, nefolosit.
„Construirea unui supermarket în Cartierul Tineretului este mai mult decât binevenită, având în vedere că vorbim de un cartier nou și în dezvoltare. De altfel, realizarea unui magazin de alimentație publică a fost solicitată de locuitorii zonei de mai mulți ani. Acum, investiția va fi în sfârșit realizată, magazinul urmând să fie situat la intrarea în Cartierul Tineretului, respectiv la intrarea din Calea Clujului în str. Bacaloglu, în imediata vecinătate a parcului”, a explicat viceprimarul Arina Moș.
Terenul pe care se va construi magazinul este situat în zona funcțională ET (zonă de activități economice cu caracter terțiar și de tip comercial desfășurate în unități de mari dimensiuni) și M4 (zonă mixtă cu regim de construire deschis, adiacentă arterelor de importanță locală). „Spațiul aferent sălii de vânzare a magazinului este de 1.411 mp, iar numărul locurilor de parcare propuse este de 156, mai multe decât necesarul prevăzut de 90 de locuri”, precizează municipalitatea orădeană.
Lidl România a primit aviz favorabil, urmând faza de consultare a populației în cadrul procedurilor legate de elaborare PUZ, după care proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local.
Locuințe pe str. Cireșilor
Firma Cireșilor Panoramic a prezentat un proiect de construire a unui ansamblu de locuințe cu 20 de corpuri de clădire pe str. Cireșilor. Potrivit municipalităţii, în prezent, aici este un teren viran, situat la intrarea pe str. Cireșilor, la câteva sute de metri de intersecția cu str. Bihorului.
Beneficiarul a solicitat aviz de oportunitate pentru reglementarea terenului situat pe str. Cireșilor (nr. cadastral 174 122) în vederea dezvoltării de locuințe colective mici.
Comisia a analizat documentația și a solicitat întocmirea Planului Urbanistic Zonal pentru lucrările solicitate.
„Membrii comisiei au avut în vedere faptul că, în cea mai mare parte a ei, parcela se află în zona funcțională Uliu - zona de urbanizare cu locuințe cu regim redus de înălțime dispuse pe un parcelar de tip urban/locuințe colective mici) și în zona ALV - zonă a terenurilor agricole situate în intravilan - livezi și vii, fiind necesară elaborarea unei documentații de urbanism de tip PUZ. De asemenea, amplasamentul se află parțial pe situl arheologic Mânăstirea Paulină Sf. Fecioară de la Căpâlna, lângă izvorul Csurgo, fiind necesar inclusiv avizul Comisiei Zonale de Monumente”, a precizat arhitectul-șef al orașului, Radu Fortiș.
Ansamblu de locuințe pe strada Grădina de fragi
Firma Timovladian Aqua Park a solicitat CMUAT modificarea proiectului pentru construirea unui ansamblu de locuințe colective cu funcțiuni complementare la parter, pe str. Grădina de fragi, nr. 5. Această zonă este în cea mai mare parte o zonă de locuințe colective.
Arhitectul-şef Radu Fortiș a explicat parcursul acestui proiect: „În 2018 s-a obținut autorizația de construire pentru imobilul de pe latura de est, cu acces din Grădina de fragi, acesta având regimul de înălțime P+2E+M, cu spații comerciale la parter. Deoarece zona studiată se află sub incidența unui PUZ aprobat în 2020, beneficiarul a solicitat acum realizarea unui proiect modificator, care să încadreze imobilul rezultat în reglementările noului PUZ. Astfel, s-a solicitat extinderea imobilului existent cu un corp P+3E și demolarea unei construcții existente. Prin acest proiect s-a încercat o abordare modernă, ca o completare a investiției în curs de execuție din vecini”.
Imobilul care va rezulta la final va avea 9 apartamente, un spațiu comercial la parter și zece locuri de parcare. Accesul în imobil se va face din strada Grădina de fragi.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.