Cea mai marte parte a absolvenților de clasa a VIII-a au scăpat de Evaluarea Națională. Ieri s-a dat proba la matematică, unde au participat 3.295 candidați. Primele rezultate se vor afișa marți, 29 iunie.
![Evaluare Națională în Bihor - 462 de elevi au chiulit de la a doua probă!](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/Evaluare_nationala_examen_capacitate_sc_Dacia_049.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Cea mai marte parte a absolvenților de clasa a VIII-a au scăpat de Evaluarea Națională. Ieri s-a dat proba la matematică, unde au participat 3.295 candidați. Primele rezultate se vor afișa marți, 29 iunie.
Actorii Companiei teatrale independente Trendart Oradea - Comoara cu povești” au marți, 22 iunie, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 30 din Oradea, spectacolul de succes „Hainele cele noi ale împăratului”, adaptare scenică Michelle Art, după cunoscuta poveste al lui Hans-Christian Andersen.
După un an ca nicicare altul, cu pandemie și ore făcute de acasă, absolvenții claselor de-a VIII-a au susținut ieri prima probă a Evaluării naționale, cea la Limba și literatura română. Au participat 3.312 elevi.
3.668 de absolvenți ai claselor a VIII-a din Bihor intră de marți în febra examenelor Evaluării Naționale, întinse pe durata a trei zile. Probele încep la ora 9.00, accesul elevilor fiind permis până la ora 8.30. Specialiştii propun câteva trucuri pentru un examen reuşit.
Copiii din grupa mare a Grădiniței cu Program Prelungit Nr 23, structură a Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, au participat, împreună cu colegii, educatoarele și părinții, la o serbare specială desfășurată în afara municipiului, la Caii din Vale în Betfia.
În cadrul Bibliotecii Universității din Oradea a fost creat un birou, e-biblioteca, structură care oferă studenților, masteranzilor, doctoranzilor și cadrelor didactice din universitate acces la diverse resurse electronice, la diferite categorii de publicații cu caracter științific, educațional sau la alte surse de documentare, accesibile în format electronic.
Aproape 3.700 de elevi vor susține, începând de marți, 22 iunie, Evaluarea Națională în județul Bihor. Pe lângă ei, 949 de elevi s-au înscris deja în învățământul profesional și cel dual.
Directorii, profesorii, părinții și elevii sunt invitați joi, 17 iunie, de la ora 18.00, la atelierul „Cum poate încuraja școala colaborarea profesori-elevi-părinți?” un eveniment care își propune să realizeze punți de comunicare între principalii actori din învățământul românesc.
Carierele multor artiști de renume au depins de modul în care li s-au intersectat drumurile, de gesturile unor oameni de bine sau de încercările prin care au trecut. O astfel de situație s-a înregistrat în acest an școlar la Liceul de Arte.
InnoSchool propune liceenilor o nouă pedagogie de învățare centrată pe dezvoltarea competențelor antreprenoriale, printr-o ingenioasă sinergie între practici tradiționale de predare și metode, activități digitale, socializare online și competiții interșcolare.