Peste 400 de elevi au participat la ateliere - Primăvara a debutat la Muzeu
Ultima săptămână din luna februarie a fost dedicată Primăverii, la Complexul Muzeal al Ţării Crişurilor. Dragobetele şi 1 Martie au fost tematica aleasă de peste 400 de elevi, care au participat la activităţile propuse de instituţie.
Astfel, în perioada 22 – 27 februarie s-a derulat programul „1 Martie călător vă aduce un mărțișor”. Organizat de Secția de Etnografie și cea de Relații Publice și Expoziții, în colaborare cu Secția de Științele Naturii și Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Liceul de Arte Oradea, evenimentul a cuprins ateliere de confecționat mărțișoare tradiționale, prezentări PowerPoint ale sărbătorilor de primăvară: Dragobetele și Mărțișorul și vizite ghidate, activități care au beneficiat de prezența a peste 400 de elevi. Astfel, s-au înscris: două clase de elevi de la Școala „Oltea Doamna” însoțite de prof. Ruzsa Natalia și prof. Ramona Bireș, cinci clase de elevi de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, însoțite de prof. Olga Trif, prof. Livia Ghiurcuță, prof. Ioana Mladin și prof. Ballo Erika, două clase de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”, însoțite de prof. Aurelia Susan și prof. Sânziana Neșiu, o clasă de elevi de la Școala „O. Goga”, cu prof. Florica Șandra, două clase de la Școala Brusturi, însoțite de prof. Szilagyi Georgiana, două grupe de copii de la Grădinița 30, structura 47, cu educatoarele Simona Cata, Manuela Moale, Nicoleta Mureșan și Mirela Joja, o grupă de copii de la Grădinița 30, structura 31, cu educatoarele Alexandra Purtan, Mirabela Murg și dr. Lucia Negrău, directoare. La atelierele de creație s-au mai înscris și 8 adulți, însoțiți de copii. De asemenea,12 elevi voluntari de la Liceul de Arte Oradea, care s-au implicat și au contribuit, alături de prof. coordonator Nada Panait, la derularea cu succes a atelierelor.
Târgul de mărțișoare tradiționale, care a avut loc timp de trei zile, de vineri până duminică, a adus 380 de curioși și cumpărători în parcul Muzeului Țării Crișurilor, contribuind la succesul înregistrat de acest eveniment.
Programul s-a încheiat duminică, 27 februarie și a fost marcat de un spectacol de muzică tradițională susținut de Liana Reștea și de elevele de la Liceul de Arte Oradea, sub coordonarea prof. Florina Burdaș.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.