Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea face parte din categoria selectă a celor opt școli din România care dețin, din anul 2009, neîntrerupt, titlul de „Şcoală Europeană”, un motiv de bucurie pentru învățământul bihorean.

Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea face parte din categoria selectă a celor opt școli din România care dețin, din anul 2009, neîntrerupt, titlul de „Şcoală Europeană”, un motiv de bucurie pentru învățământul bihorean.
La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” şi subunităţilor din judeţ, peste 1.500 de preşcolari şi elevi au învăţat, pe parcursul acestei luni, cum pot preveni situaţiile de urgenţă,.
Prin jocuri de rol, într-o manieră interactivă, copiii au învățat de la polițiști că și violența verbală doare, cum să acceseze în siguranță Internetul și cum să evite să devină victime ale traficului de persoane.
Biblioteca Județeană din Oradea a fost ieri, 23 mai, de la ora 13.00, gazda simpozionului didactic „Manualul de limba și literatura română – între tradiție și actualitate”.
14 echipe de elevi au participat, ieri, pe baza sportivă a Liceului cu Program Sportiv Oradea, la faza judeţeană a competiţiilor şcolare „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”.
Elevii clasei a II-a C de la Școala Gimnazială Dacia din Oradea, înv. Mirela Toth, au participat, ieri, la o „lecție” interesantă despre păsările migratoare, „predată” de biologul Dorina Radoveț.
Pompierii bihoreni au avut, ieri, o misiune specială, salvatorii ajungând în mijlocul copiilor din localitatea Bucuroaia, comuna Copăcel, cărora le-au dăruit cărţi .
Ultima oră de educație artistică susținută de profesoara Emilia Negru, în fața elevilor din clasa a XII-a C și D de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, a avut loc Muzeul Orașului Oradea, cel care a găzduit expoziția lucrărilor de pictură și grafică ale tinerilor intitulată „File de manuscris”.
Primele cinci ediții ale Concursului Ecochallenge s-au desfășurat în școlile din Oradea. Cu timpul, însă, numărul elevilor participanți a crescut considerabil, așa că organizatorii au hotărât să transforme concursul într-o competiție „outdoor”.
Peste 350 copii, îndrumați de 60 cadre didactice și părinți, au fost antrenați în spectacolul concurs „Tradiție, moștenire și simțire românească”, desfășurat joi, 10 mai, în cadrul unui amplu proiect interjudețean, inițiat și derulat de Grădinița Nr. 28 Oradea, alături de partenerii săi.