Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea și Asociația CES - Finalizare de proiecte Erasmus+
Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea și Asociația CES - Colaborăm Educăm Sprijinim împreună cu partenerii și colaboratorii au susținut ieri, 24 octombrie, în sala mare a Muzeului Țării Crișurilor, Conferința Internațională de Diseminare și Valorizare Erasmus+, cu ocazia finalizării a două proiecte Erasmus.
Conferința, moderată de către prof. Teodora Pantazi, de la CSEI Nr.1 Oradea, prof. Carmen Ilisie - Asociația CES, prof. Alin Ștefănuț - CCD Bihor, prof. Florin Negruțiu - ISJ Bihor, și-a propus diseminarea rezultatelor proiectelor Erasmus+ KA220 „Digital PER_SEN”, implementat de CSEI Nr. 1 Oradea, și „Teach me to help!”, implementat de Asociația CES, în calitate de coordonatori europeni și valorizarea acestor rezultate prin prezentarea unor know-how-uri și a unor exemple de bune practici de către organizatori, partenerii internaționali, partenerii locali, dar și de către participanți.
În sala mare a Muzeului au fost prezenți peste 200 de participanți locali, alături de partenerii internaționali ai celor două proiecte, 36 de cadre didactice și specialiști din 13 instituții din nouă țări, precum Spania, Italia, Irlanda, Polonia, Portugalia, Turcia, Bulgara, Grecia și Slovenia.
Pentru a învăța împreună, organizatorii au propus mai multe secțiuni ale conferinței: sesiunea plenară, desfășurată la Muzeu; workshopuri pe tematica celor două proiecte desfășurate la centrul CSEI Nr. 1 Oradea; sesiuni maraton de prezentare a materialelor digitale și sesiuni de prezentare de lucrări, pentru a surprinde și secvențe din activitatea participanților în cadrul Sesiunilor de lucrări –exemple de bune practice. Temele celor două secțiuni au fost „Rezultate obținute la clasă prin intermediul proiectelor” și „Metode inovative utilizate în predarea-învățarea-evaluarea și recuperarea elevilor cu CES/TSI”. Participanții au beneficiat de materiale realizate în cadrul proiectelor în suport fizic sau digital, un set de ghiduri metodologice pentru profesori – „Dezvoltare emoțională prin terapie prin artă”, „Sprijinirea integrării elevilor cu TSI în clasă”, „Integrarea senzorială și metoda poveștilor în mișcare” – din proiectul T2H și un Ghid practic pentru părinți, respectiv Ghidul practic „Cum să creezi o resursă educațională digitală” și acces la Biblioteca virtuală, care conține 85 de materiale digitale pentru elevii cu CES – din proiectul Digital PER_SEN.
Conferința și work-shop-urile s-au încheiat cu o tombolă, la care participanții au putut câștiga, pe lângă numeroasele informații oferite și multă voie bună, și materiale în ediție limitată, realizate de cele două instituții de-a lungul anilor.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.