Profesorii, părinții, elevii și studenții din Oradea sunt invitați să participe, pe 9 iulie, de la ora 18.00, la workshop-ul „Experiența privind educația online la nivel universitar în România. Provocări și perspective viitoare”.

Asociația „Ține de Noi” împreună cu Fundația Hanns Seidel – România și în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Centrul pentru Studiul Democrației și Asociația AD REM organizează workshop-ul „Experiența privind educația online la nivel universitar în România. Provocări și perspective viitoare”. Evenimentul are loc online prin intermediul aplicației Zoom.

Participanții sunt rugați să se înscrie la adresa de e-mail office@tinedenoi.ro, iar link-ul de acces pentru eveniment va fi trimis prin e-mailul de confirmare a înregistrării. Participarea este gratuită.

Dezbaterea online, pe Zoom, va avea loc pe 9 iulie, ora 18.00.

„Aceasta urmărește să continue demersurile noastre pentru sistemul educațional românesc, sistem pe care îl sprijinim de cinci ani prin diverse conferințe, dezbateri, seminarii, inclusiv Conferința Națională în Domeniul Educației, care reunește în fiecare an un public de peste 300 de persoane. Dezbaterea de față va aduna peste 100 de participanți implicați direct în sistemul de învățământ din România în prezent afectați de faptul că au fost nevoiți să mute toată infrastructura de predare în mediul online.

 În luna mai am organizat o conferință pe aceeași temă, pentru învățământul preuniversitar, care a avut un foarte mare succes. Datorită interesului deosebit manifestat de toți actorii implicați în sistemul educațional ne dorim să realizăm acest eveniment și la nivel universitar”, susțin organizatorii.

Workshop-ul se va bucura de prezența rectorului Universității Politehnica Timișoara – Florin Drăgan, a rectorului Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca Daniel David, a rectorului Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative – Remus Pricopie, a consilierului de stat în Guvernul României - Liliana Romaniuc, a președintelui Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România – Petrișor-Laurențiu​ Țucă, a directorului Centrului de e-Learning, Universitatea Politehnică din Timișoara – Diana Andone, a lui  Sergiu Musteață de la Stanford University și a lui Gabriel Bădescu de la Centrul pentru Studiul Democrației & Universitatea Babeș-Bolyai. Moderatori vor fi Andreea Sava și Răzvan Orășanu de la Asociația „Ține de Noi”