Elevii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” - Premiați pentru o aplicație inovatoare
Șase elevi din Bihor au „urcat” miercuri 4 noiembrie, pe podiumul de premiere a festivității de încheiere a proiectului din acest an al Academiei „Descoperă-ți pasiunea în IT” (DpIT). Ei au realizat o aplicație care ar putea să prevină accidentele rutiere.
Echipa câștigătoare se numește StarCoders și este alcătuită din Corina-Maria Chiș, Vladimir Cuc, Higyed Erik, Daria-Georgiana Marian, Daniel-Vlad Sasu și Dragoș-Andrei Tomoioagă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea. Mentorul elevilor este Daniel Bran de la Fortech. Aplicaţia pe care au pus-o la punct în cele șase luni ale proiectului din acest an se numește „Ding”. Aplicația și dispozitivul au fost create cu scopul de a reduce numărul de accidente din trafic, prin avertizarea șoferilor - care au descărcată aplicația - cu un semnal audio în cazul unui accident iminent cu purtătorul dispozitivului (biciclişti, motociclişti, trotinetişti, pietoni etc). Pentru această realizare, tinerii bihoreni au primit unul dintre Premiile speciale Fortech.
Ziua de miercuri, 4 noiembrie, a fost despre premierea creativităţii şi a inovaţiei tinerilor. Festivitatea de premiere, eveniment public organizat online, a încheiat ediţia cu numărul șase a #AcademieiDpIT şi le-a adus pasionaților de IT ocazia de a fi alături de cei 100 de liceeni transilvăneni care au dezvoltat în ultimele șase luni ideile care vor transforma 2021 într-o lume mai sigură, mai eficientă și mai „smart”.
Premiul I, în valoare de 3.600 lei, a fost câștigat de echipa clujeană GetOverIT, mentorată la Bosch România de Sorin Ionuţ Băjenaru, pentru aplicația „CyclinGo”. Proiectul are un format dual, fiind format dintr-o componentă hardware și o aplicație mobile. Partea de hardware este reprezentată de un sistem de semnalizare inteligent pentru bicicliști şi trotinetişti sub forma unei veste cu led-uri, iar din aplicație, aceasta poate fi personalizată și folosită ca o platformă de promovare a brandurilor care doresc să-și afișeze logo-urile în trafic.
Juriul din acest an a fost format din specialiști în IT (software și hardware) și a fost condus de Simona Motogna, vicepreşedinte al Senatului Universității Babeş-Bolyai.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.