În școlile din Bihor - Povești de succes prezentate în fața elevilor
În mai multe școli din Bihor, elevii învață cum să își dezvolte afaceri. De fiecare dată trei antreprenori din domenii diferite de activitate își prezintă povestea de succes în fața lor. Scopul este acela de a le arăta că este posibil să devii un antreprenor de succes.
Confederația pentru Antreprenoriat Feminin din România (CONAF) a lansat în această lună, la nivel național, un nou proiect intitulat „Maraton de Educație Antreprenorială”, parte a „Pactului pentru Educație” semnat cu Ministerul Învățământului. Această inițiativă este dedicată promovării educației antreprenoriale în rândul elevilor de liceu, precum și pregătirii acestora pentru un mediu antreprenorial competitiv.
În județul Bihor, acest proiect este organizat și lansat de trei antreprenoare ambițioase care doresc și cred într-o schimbare a tinerilor din țara noastră, fapt pentru care și acționează în acest sens. Este vorba despre președinta CONAF Bihor, Elizabeth Balla, psiholog clinician de profesie, vicepreședintele aceleiaşi organizații, dr. Flori Bicăzan, coach și specialist în programare neurolingvistică (NLP) și Emese Balog, psiholog și trainer.
Lucrurile încep să evolueze tot mai mult în sfera educațională a tinerilor din România, întreaga activitate fiind organizată în parteneriat cu Consiliul Județean, Primăria și Inspectoratul Școlar Bihor. Printre obiectivele maratonului se numără: dezvoltarea spiritului antreprenorial, exersarea muncii în echipă, mentorarea de către un mediu antreprenorial competitiv. Aceste întâlniri au loc în mai multe școli din județul Bihor, și anume: CN „Emanuil Gojdu”, CN „Mihai Eminescu”, CN„Onisifor Ghibu” din Oradea și de asemenea CN „Samuil Vulcan” din Beiuș și CN „Octavian Goga” din Marghita.
Deschizător de orizonturi
De fiecare dată trei antreprenori din domenii diferite de activitate își prezintă povestea de succes în fața elevilor. Scopul acestor întâlniri este acela de a le arăta tinerilor că este posibil să devii un antreprenor de succes, iar modelele vii de antreprenori pe care au șansă să le vadă sunt o confirmare certă în acest sens. „Le suntem recunoscători acestor antreprenori care s-au oferit voluntar să adauge semnificație și valoare tinerilor bihoreni. În ceea ce privește elevii, munca lor constă în a concepe o idee de business în cadrul unui plan de afaceri model. Dar lucrurile nu se termină aici, deoarece în luna mai va avea loc jurizarea acestor planuri la Teatrul de Stat din Oradea în fața unei comisii constituite din antreprenori cu renume la nivel național. Mai mult decât atât: primele trei premii câștigătoare vor participa în luna iunie la o jurizare în București, unde Microsoft le va oferi câștigătorilor burse de merit. Selecția va avea așadar loc pe baza dosarelor întocmite cu planul de afaceri, iar cea mai bună idee de afacere va fi răsplătită”, se afirmă într-un comunicat semnat de Réka Balog.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.