Inițiativă UNICEF - Boardul Copiilor din România caută 15 colegi noi
Boardul Copiilor caută adolescenți cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, pasionați de dreptul la participare și consultare al copiilor și dornici să îl promoveze.
Boardul Copiilor din România reprezintă o inițiativă a UNICEF, unică la nivel național, fiind un grup informal ce reunește copii și adolescenți de diferite vârste, din diferite oraşe, din mediul urban şi rural, provenind din medii familiale şi din sistemul de protecţie a copilului, cu origini etnice diferite şi cu experienţe diferite în domeniul reprezentării. Pentru mulți dintre aceștia, este prima dată când vocea lor ajunge la factorii de decizie.
„Scopul central al Boardului Copiilor este promovarea Articolului 12 al Convenției cu privire la Drepturile Copilului - dreptul la participarea în luarea deciziilor și la consultarea în procesele decizionale, în limita gradului de maturitate și înțelegere al fiecărui copil”, transmit reprezentanții UNICEF.
Pentru noul Board al Copiilor, care va fi activ în 2021, membrii actuali vor selecta 15 colegi noi, pe baza aplicațiilor depuse până la data de 31 decembrie 2020, la https://bit.ly/BoardulCopiilor2020.
Selecția celor 15 noi membri este făcută de actualii membri ai Boardului Copiilor.
„Pentru adolescenții din Boardul Copiilor, experiența de a face parte din acest grup a fost unică și valoroasă, ajutându-i să își dezvolte abilitățile de comunicare, să devină mai organizați și să învețe cum să-și urmărească și să-și atingă mai ușor obiectivele”, menționează reprezentanții UNICEF.
Iată câteva mărturii:
„Înainte să fiu acceptată în Boardul Copiilor și să încep să mă implic în proiecte, obișnuiam să fiu o persoană foarte introvertită și de multe ori am crezut că a lucra cu un număr foarte mare de oameni rezultă inevitabil în a nu îți face vocea auzită și ascultată în totalitate. Dar, în scurt timp, s-a dovedit contrariul: implicându-mă în proiecte, atât interne, cât și cu alți parteneri și profitând de oportunitățile oferite Boardului, am început să înțeleg că, lucrând împreună și ascultându-ne reciproc, putem ajunge la rezultate cât mai bune în ceea ce ne propunem”, mărturisește Silvia, 18 ani.
„Până să ajung să cunosc colegii din Board, aveam foarte multe emoții că nu mă voi integra sau că îmi va fi foarte greu să particip în proiecte! Totuși, dorința de a participa a devenit din ce în ce mai intensă după ce am făcut parte din primul proiect”, spune și Tudor, 13 ani.
„Pot spune că Boardul m-a ajutat foarte mult să fac fața stresului cu examenul de capacitate, pentru că am devenit foarte organizată. Odată ce lucrezi în documente online, organizezi ședințe, proiecte sau webinarii, începi să-ți organizezi mai bine viața de zi cu zi. Acum, după aproape un an de când sunt membru, realizez că Boardul Copiilor m-a învățat cum să lucrez într-o echipă și m-a făcut să îmi doresc să schimb ceva în această țară”, a mărturisit și Andrada, 15 ani.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.