Una dintre școlile cu adevărat europene din Oradea, Colegiul Național „Mihai Eminescu” a organizat, săptămâna trecută, timp de 6 zile, mai multe activități în cadrul Zilelor Erasmus.

Elevii din clasele a XI-a E și a XI-a F,  sub coordonarea profesoarei Cristina Marian, au desfășurat o activitate de învățare de tip flipped classroom, cu scopul de a reflecta „Cum ar putea schimba lumea programul ERASMUS?”.

„Învățarea prin descoperire, prin propria documentare, a demonstrat că resursele online pot fi înșelătoare uneori, însă, prin metode specifice, ne-am asigurat de o selectare riguroasă a acestora. Am aflat despre debutul acestui program bursier, i-am decodificat denumirea, apoi i-am apreciat evoluția în contextul generos al integrării europene. Rezultatele descoperite le-am notat într-un altfel de caiet: pe câte o latură a unei litere din cuvântul ERASMUS”, afirmă organizatorii.

Învățând despre ERASMUS, la ora de istorie, elevii au lucrat individual, dar și în echipă, s-au sprijinit reciproc prin idei și soluții.

În cadrul activităților, în perioada 12-13 octoctombrie, elevii din clasele a IX-a A, F și G, sub coordonarea prof. Diana Costin, au pregătit prezentări în limba franceză despre valorile Uniunii Europene. Ei au realizat și afișe cu tema „Mon ecole dans notre Europe” - Școala mea în Europa noastră - afișe care încă mai pot fi admirate în expoziția de la etajul I al Colegiului.