Asociația Techsoup lansează ediția de primăvară a cursurilor online gratuite pentru învățători, elevi și profesori de la licee cu profil pedagogic, profesori de informatică și TIC din întreaga țară, menite să îi sprijine în explorarea practică a educației digitale și a programării vizuale într-o abordare pedagogică intensivă și colaborativă.

Cursul online Intensiv de educație digitală pentru profesori de informatică și TIC, sprijinit de Romanian-American Foundation, Societe Generale Global Solution Centre și Google este o invitație adresată profesorilor de informatică și TIC de a completa expertiza pe care deja o au în domeniul IT, cu activități pedagogice practice facilitate de tehnologie.

Cursul online intensiv de educație digitală pentru învățământ primar, sprijinit de Google.org, prin Fundația Tides și SAP România, îi așteaptă pe învățători, elevi și profesori de la licee pedagogice să descopere și să aplice activități facilitate de tehnologie încă de la ciclul primar, unde învățătorul digital poate fi un model real pentru elevii mici în lumea digitală.

Cele două cursuri îi pregătesc pe profesori pentru a utiliza tehnologia la clasă, atât într-un context de predare online sau hibridă, cât și pentru școala față în față.

Cursul online Introducere în Scratch pentru profesori de gimnaziu își propune să inițieze cadrele didactice în utilizarea la clasă a unuia dintre cele mai iubite și folosite programe gratuite de învățare a programării: Scratch, program care se regăsește de altfel în programa școlară.

Metodologia celor 3 cursuri se bazează pe profilul de competențe al profesorului dezvoltat de International Society for Technology in Education (ISTE - SUA) și DigiCompEdu al Comisiei Europene.

Învățătorii și profesorii se pot înscrie gratuit până în 15 martie pe site-urile dedicate cursurilor online, prin crearea unui cont pe platformele: indreptardigital.ro (pentru învățători, elevi și profesori din licee pedagogice) și predauviitor.ro (pentru profesori de informatică și TIC).

Durata cursurilor este de 10 săptămâni (3 martie - 15 mai) și se finalizează cu realizarea unui proiect practic, la clasă și diplomă de absolvire primită după îndeplinirea tuturor cerințelor din curs.

Peste 6.000 de profesori s-au înscris la ediția de toamnă a cursurilor online create de Asociația Techsoup și au integrat în activitatea lor de la clasă activități de învățare facilitate de tehnologie. Astfel, aproape 40.000 de elevi din toate județele țării au beneficiat de activități educaționale interactive menite să le dezvolte competențe interdisciplinare de literație, numerație, investigație (descoperirea naturii și a lumii), creativitate, lucru în echipă, gândire critică și computațională.