Prietenia este darul cel mai prețuit la Liceul de Arte din Oradea. Un dar care îi ajută pe copii să relaționeze nu doar între ei, ci și cu elevii de la alte școli. Ieri, micuții din clasa a doua, de la Arte, au sărbătorit Ziua Națională atât împreună cu colegii mai mari, cât și cu cei de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna”.

Evenimentul a început, așa cum le stă bine unor elevi de la un liceu de muzică, cu un cântec potrivit pentru sărbătorirea zilei naționale, „Vin români la Alba iar”. Profesoara Elena Pavel, de la Oltea Doamna, le-a vorbit apoi celor două clase despre evenimentele de la Alba Iulia și despre cât de importante au fost ele pentru România de astăzi. Valeria Bunica, profesoara de la clasa Liceului de Arte, a discutat despre prietenie, cerându-le micuților să definească prietenia printr-un singur cuvânt și să-și prezinte prietenul ajutându-se de imagini. Cele două clase au împletit apoi brățări tricolore ale prieteniei.

„Acesta este un timp foarte prețios pentru ei. Este timpul pe care îl folosesc pentru a relaționa, a se cunoaște, a împărtăși valori comune. În decembrie vom merge la Școala Dacia pentru că și acolo avem prieteni foarte buni”, a spus Valeria Bunica.

La finalul evenimentului, copiii de la Arte le-au cântat colinde noilor prieteni.      

Întâlnirea a fost parte a proiectului „Prietenia, un dar de preț”, derulat în parteneriat cu mai multe școli din municipiu și județ. Obiectivul proiectului este dezvoltarea relațiilor dintre copii, petrecerea timpului liber împreună, dar și cunoașterea abilităților și performanțelor elevilor de la Liceul de Artă.

Întorși la Liceul de Arte, cei mici au mers în sala festivă unde colegii lor mai mari au sărbătorit Ziua Națională printr-un spectacol artistic. Atmosfera a fost frumoasă, sala fiind plină.

„Sunteți generația mileniului trei. Nu ați apărut din neant, nu ați apărut din nimic. În spatele fiecăruia dintre noi se află o istorie. Suntem până în adâncul ființei noastre produsul acestei civilizații, acestui loc pe care îl numim România. Respectând această țară, înseamnă că ne respectăm pe noi înșine. Promovând România, ne promovăm pe noi înșine. Noi avem o vârstă, iar voi reprezentați viitorul nostru și mă bucur că ați ales să îl reprezentați prin artă. Este cea mai elegantă formă de manifestare a sufletului, a sentimentelor, a trăirilor. La mulți ani, România”, a spus directoarea Liceului de Arte, Mihaela Bondor.  

Spectacolul a început cu corul Angelicus al claselor a trei și a patra, care a cântat piesa „Coborâi din deal în vale”.