Oportunități practice de învățare pentru liceele agricole - Agribusiness în Școală
Peste o mie de elevi și profesori din 29 de licee agricole din întreaga țară participă, și în acest an școlar, la activitățile proiectului JA Agribusiness în Școală. Din Bihor, participă elevi de la Liceul Tehnologic Nr. 1, Valea lui Mihai și de la Liceul Tehnologic Nr. 1, Salonta.
Aflat la a 8-a ediție, proiectul susține, prin diferite componente, dezvoltarea inițiativelor antreprenoriale în liceele agricole, pentru a sprijini pregătirea profesorilor, dar și a tinerilor pentru viitor, atât ca fermieri, cât și ca antreprenori în domeniu.
Agribusiness în Școală include activități „learning by doing”, cu exemple și studii de caz reale din domeniul agribusiness, resurse digitale disponibile gratuit pe platforma JA Inspire și acces la testarea europeană Entrepreneurial Skills Pass, precum și oportunitatea pentru tineri de a participa la Incubatorul Național JA BizzFactory cu o idee de afacere, de a-și valida ideea și de a beneficia de susținere prin mentorat și sprijin financiar pentru dezvoltarea afacerii propuse.
În 2022, 10 instituții de învățământ au beneficiat de granturi pentru proiecte de educație antreprenorială și profesorii au derulat la nivel local activități educaționale, care au îmbinat pregătirea teoretică și practică a elevilor, prin conectarea cu mediul de afaceri local - traininguri, workshop-uri, întâlniri cu antreprenori locali, târguri de produse și servicii, concursuri de planuri de afaceri, vizite la firme agricole, realizarea unor afaceri pilot.
Peste 20 de profesori au participat gratuit la programul de certificare pe competențe antreprenoriale (program de formare acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), iar JA Innovation DayTM a implicat peste 200 de elevi din 11 licee și localități.
Proiectul Agribusiness în Școală este inclus și în Programul „Creștem prin Educație Agricolă”, finanțat de Romanian-American Foundation și derulat de un consorțiu de organizații: Fundația World Vision România, JA România, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj și Centrul Român de Politici Europene.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.