Dascălii din Bihor, alături de specialiştii în educaţie, ONG-uri, elevi şi părinţi, sunt invitaţi vineri, 4 decembrie, la o dezbatere gratuită, on-line, despre strategii pentru resursele educaționale deschise în vederea digitalizării educației din România.

Dezbaterea online, pe Zoom, va avea loc pe 4 decembrie, ora 18.00. Aceasta urmărește să continue demersurile Asociaţiei „Ţine de Noi” pentru reforma profundă a sistemului educațional românesc, continuând folosirea unei platforme de dezbatere care a reunit peste 20.000 de actori interesați, de la profesori, reprezentanți ai elevilor, părinți, ONG-uri. Scopul dezbaterii este de a concepe cele mai bune strategii pentru resursele educaționale deschise în vederea digitalizării educației din România.

Ministerul Educației și Cercetării a lansat în consultare publică Strategia privind digitalizarea educației și propune un apel la acțiune pentru o cooperare mai strânsă a tuturor factorilor interesați, pornind de la următoarele priorități: conectivitate, comunitate, ecosistem educațional digital, accesibilitate, inovare și sustenabilitate.

Asociația „Ține de Noi” și-a asumat rolul de integrator al sub-capitolului de resurse educaționale dechise împreună cu Cristian Ducu, expert în politici publice la Centrul Syene, Carmen Holoțescu, profesor universitar, directorul Centrului pentru Educație Deschisă de la Universitatea „Ioan Slavici” din Timișoara, Paloma Petrescu, Horvath & Partners, fost secretar de stat în Ministerul Educației, în prezent consultant în proiectul ROSE, și Evelina Necula, co-fondator Kinderpedia.

Evenimentul va avea două părți, panel și sesiune de întrebări și răspunsuri.

Moderatori vor fi Răzvan Orășanu și Andreea Sava de la Asociația „Ține de Noi”, iar invitaţi: profesor universitar Carmen Holoțescu, directoarea Centrului pentru Educație Deschisă și Blockchain, Universitatea „Ioan Slavici” Timișoara, Paloma Petrescu - senior consultant CPRP, Gabriela Guțu – vicepreședinta Asociației AD REM, Cristian Ducu - expert în politici publice, Centrul SYENE pentru Educație, şi Evelina Necula – co-fondator Kinderpedia.

Toți actorii din sistemul educațional care au expertiză sau preocupare precisă în zona resurselor educaționale deschise sunt invitați să participe, pentru a reprezenta, din diferite perspective, sistemul de învățământ: profesori, elevi, părinți, specialiști în educație din societatea civilă sau instituții publice.

„Contribuțiile vor fi scrise pe chat-ul ZOOM, cuvântul va fi dat celor care vin cu cele mai bune contribuții scrise. Vom face preluarea în timp real a unor puncte de vedere în secțiunea din strategie care este în responsabilitatea Asociației „Ține de Noi” în vederea integrării. Participarea în cadrul acestui workshop este gratuită”, susţin organizatorii.

Dezbaterea „Digitalizarea educației din România - Resurse educaționale deschise” este organizată de Asociația „Ține de Noi” împreună cu Fundația Hanns Seidel – România, în colaborare cu Asociația AD REM și Coaliția RED.